Tranzit po starom

Broj migranata koji ulaze u Hrvatsku opet u porastu

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Broj migranata koji ulaze u Hrvatsku opet u porastu
14.02.2016.
u 13:59
Analitičari procjenjuju kako će s dolaskom proljeća i toplijih dana doći do novog pojačanja migrantskog vala u zemljama Balkanske rute, ukoliko se u međuvremenu ne realiziraju dogovori Europske unije i Turske o zbrinjavanju izbjeglica u toj zemlji.
Pogledaj originalni članak

U zimski prihvatno-tranzitni centar u Slavonskom Brodu danas do 12 sati iz Šida je ušao jedan vlak s 920 izbjeglica iz ratom zahvaćenih zemalja Bliskog i Srednjeg istoka.

U subotu tijekom cijelog dana u Hrvatsku su ušla 2.603 migranta, koji su nakon registracije, opskrbe namirnicama, higijenskim potrepštinama i toplijom odjećom nastavili put prema Sloveniji. Nakon što  su Slovenci i Austrijanci demantirali najavu ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića da će se izbjeglice iz Makedonije transportirati vlakom do Austrije bez zaustavljanja, stvari u brodskom kampu teku uobičajenim tijekom.

- U posljednjih desetak dana bilježimo kontinuiran priljev od 2.500 do 3.000 migranata na dan. Nema nikakvih problema niti izgreda – kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Broj migranata u postupnom je porastu, ali još uvijek ne na jesenskoj razini. Tada je, podsjetimo, u našu zemlju u prosjeku ulazilo od pet do šest tisuća izbjeglica dnevno. Analitičari procjenjuju kako će s dolaskom proljeća i toplijih dana doći do novog pojačanja migrantskog vala u zemljama Balkanske rute, ukoliko se u međuvremenu ne realiziraju dogovori Europske unije i Turske o zbrinjavanju izbjeglica u toj zemlji.

>>Grabar Kitarović: Mora se ukloniti žica s granice s Mađarskom i Slovenijom

>>'Siguran koridor za izbjeglice ne smije biti izlika za rasnu profilaciju'

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

DU
Deleted user
16:49 14.02.2016.

diži žicu dok nije prekasno :)

Avatar babas
babas
17:31 14.02.2016.

Prije su većinom dolazili oni koji su bježali pred teroristima,a sada počinju dolaziti oni koji su bili na strani terorista,islamska država je pred slomom. Nadam se da naši političari to znaju.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
15:37 14.02.2016.

hdz uspješno rješava,ha ha ha