humanost

Broj korisnika pomoći u kući sa 47 povećan na 64

Foto: Arhiv Crveni križ
Broj korisnika pomoći u kući sa 47 povećan na 64
01.03.2011.
u 12:19
Ivanečki Crveni križ siromašnima je podijelio gotovo pola tone prehrambenih artikala i higijenskih potrepština
Pogledaj originalni članak

LEPOGLAVA/IVANEC – U skladu s rastom krize, sve veći broj građana od Crvenog križa traži pomoć. U samo godinu dana broj korisnika programa pomoći u kući, čiji rad na ivanečkom području koordinira županijski Crveni križ, sa 47 povećan je na 64 korisnika. Materijalna i psihosocijalna pomoć osigurana je za 166 obitelji sa 358 članova. Uza sve to, aktivisti i djelatnici Crvenoga križa siromašnima su podijelili gotovo pola tone prehrambenih artikala i potrepština za osobnu higijenu.

To je, među ostalim, na godišnjoj sjednici skupštine ivanečkoga Crvenoga križa, održanoj u lepoglavskom Domu kulture, naglasila ravnateljica Jasminka Ruhek u osvrtu na rad društva u lanjskoj godini. Dodala je tomu i podatak da se dobrovoljni davatelji ivanečkoga kraja po broju darovanih krvnih doza svrstavaju među najaktivnije u Hrvatskoj. Posebno je pohvalila mladež, koja na terenu neprestano prikuplja humanitarnu pomoć, uključuje se u zdravstveno-preventivne aktivnosti, a postiže i odlične rezultate na natjecanjima u pružanju prve pomoći.

– Čast je biti dijelom humanitarne „obitelji“ u kakvu je prerastao ivanečki Crveni križ – istaknula je ravnateljica županijskog Crvenog križa Nada Liber te zahvalila domaćinima što i unatoč pomanjkanju skladišnog prostora i drugih uvjeta neophodnih za humanitarni rad uspijevaju osigurati kvalitetnu pomoć osobama u socijalno-zaštitnoj potrebi. Sudionicima skupa obratili su se i Franjo Vrabelj, predsjednik Crvenog križa Lepoglave, predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća Čedomir Bračko i lepoglavski dogradonačelnik Alojz Gredelj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KR
krka
14:25 01.03.2011.

Treba najprije preispitati po kojim kriterijima se ta pomoć daje. Naime, na terenu ima ljudi koji imaju 3 ili 4 ha šuma, a CK im daje ogrijev. Također ima i zemljoposjednika i to sa kvalitetnom zemljom, koji neće obrađivati, već čekaju da im se lepo doma sve dostavi. Za to sam da pomoć dobivaju samo oni kojima je prijeko potrebna, ne ljenčine i propalice, to sve plačamo mi radnici od svojih 2700 kuna plače.

Avatar nekakav
nekakav
19:45 02.03.2011.

pa prvo im treba uzeti tu zemlju! a šume porušiti, i taj ogrijev podijeliti! ne boj se da će čekati ogrijev. to smo mi, blizu zagorja... mi čuvamo svoje šume i zemlju, vikendice, klijeti, za djecu, kojoj se svira za nas, a od c. križa očekujemo pomoć.. takvi smo mi! uvjet za bilo kakvu pomoć bi trebao biti bez ikakve imovine. ili da se to prepiše crvenom križu, socijali, kome već!