Britanski visoki sud presudio da je štrajk u British Airwaysu nelegalan

Britanski visoki sud presudio da je štrajk u British Airwaysu nelegalan
17.12.2009.
u 19:56
Sutkinja je prihvatila tvrdnju uprave BA da su na referendumu o štrajku glasovali i neki koji više u njoj ne rade te je dodala da želi zaštititi i prava putnika.
Pogledaj originalni članak

Britanski je visoki sud presudio da je najavljeni štrajk kabinskog osoblja British Airwaysa nelegalan.

Sutkinja Coxse složila se s tvrdnjom uprave ove velike zrakoplovne kompanije da referendum o pokretanju štrajka nije ispravno proveden. Ona je, naime, prihvatila tvrdnju uprave da su u glasovanju na referendumu sudjelovali neki bivši zaposlenici BA, odnosno oni koji su prihvatili sporazumni raskid radnog odnosa i otišli iz tvrtke.

Rukovodstvo sindikata poručuje da se radi o danu srama za britansku demokraciju i najavljuju novi referendum o štrajku. Sada je potpuno izvjesno da 22. prosinca neće moći ići u štrajk zato što je on proglašen nelegalnim, a da novi štrajk, iz proceduralnih razloga, neće moći najaviti do sredine siječnja.

Sutkinja je također sindikatu odbila mogućnost da uloži žalbu. Naglasila je kako se u ovoj  svojoj odluci dijelom rukovodila i interesom putnika. Navela je da bi štrajk bio mnogo gori udarac milijunu ljudi koji ne bi za vrijeme štrajka mogli ostvariti svoje blagdanske planove nego samoj kompaniji.

No sindikat poručuje da problemi s ovim nisu ni izdaleka riješeni i da će nastaviti s akcijama koje idu prema zaštiti prava njegovih članova. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
21:37 17.12.2009.

Sudstvo EU u praksi!! Samo gledajte što nas čeka priključenjem! Niti referendum nije moguć,kamoli što drugo! Najveća diktatura u povijesti ljudskog roda jest EU.