NAKON PARIZA

Britanski ministar: Moramo opet razmisliti o zračnim udarima na ISIL u Siriji

Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL
Britanski ministar: Moramo opet razmisliti o zračnim udarima na ISIL u Siriji
16.11.2015.
u 21:53
Amerikanci su umiješani i htjeli bi da im pomognemo u Siriji, rekao je Fallon
Pogledaj originalni članak

Britanski ministar obrane Michael Fallon rekao je danas da njegova zemlja mora ponovo razmisliti o izvođenju zračnih udara na organizaciju Islamsku državu (ISIL) u Siriji nakon napada u Parizu.

– Francuska borba je naša borba i jasno smo rekli da se taj teroristički čin dogodio na dva sata odavde, na našim vratima. Njihova borba je i naša i moramo razmisliti o svim mogućnostima kako bismo im se pridružili – rekao je Fallon na televizijskoj mreži Sky News.

– Amerikanci su umiješani i htjeli bi da im pomognemo u Siriji. Francuzima bi to sigurno isto odgovaralo (...), kao i Turcima kojima je ISIL na granici – dodao je ministar.

– Zato moramo ponovo razmisliti kako ćemo snažnije udariti na ISIL, što nužno vodi tome da razmislimo o udarima u Siriji, poput onih koje su britanske zračne snage izvodile u Iraku – zaključio je ministar.

Premijer David Cameron je u jesen 2014. dobio odobrenje parlamenta za zračne udare na ISIL u Iraku i htio bi ih proširiti na Siriju. No želi postići "konsenzus" s oporbenim laburistima kako ne bi doživio još jedan neuspjeh nakon onoga kada se krajem kolovoza 2013. parlament usprotivio prvoj intervenciji u Siriji, tada protiv režima Bashara al-Assada koji je navodno koristio kemijsko oružje.

– Moramo uvjeriti zastupnike da jednostavno ne možemo isključiti vojnu opciju – dodao je.

Laburistički čelnik, pacifist Jeremy Corbyn svejedno je opetovao da se protivi udarima. – Jednostavno nisam siguran da će kampanja bombardiranja bilo što promijeniti, naprotiv mogla bi samo pogoršati situaciju – rekao je za Sky News.

>> NATO ide na Islamsku državu?

>> Diplomatski izvori: Francuska će u petak tražiti suspenziju Schengena

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar d-ano
d-ano
23:20 16.11.2015.

hahah,,Englezi su sa Kraljicom i Saudij,Arab..i Katrom,,,,glavni zastitnici terorista,,,,,,,,,,,,,,

FO
ForeignLegion1987
22:14 16.11.2015.

Sta de tu ima rasmisljati...ovi ludjaci prete i siju smrt po europi.....a ova...pi ck ica od covijeka kaze mora razmisliti...ma ovi englezi su zaista ko pick ice

CE
centirion
06:09 17.11.2015.

Zna se gdje je glava te hobotnice koja sije zlo, samo mnogi to ne zele glasno da kažu i zamjere se bogatima prodavačima nafte!Glavni krivci su u Riyadu Saud.Arab i Qataru koji se lažno predstavljaju kao "saveznici" ali to nisu ni u ludilu, nego financiraju te fanatike isila!