Big H našao žrtvu

Britanci likuju: Naš heroj princ Harry ubio vođu talibana

Foto: Reuters/Pixsell
Britanci likuju: Naš heroj princ Harry ubio vođu talibana
23.12.2012.
u 19:20
Svi ga volimo jer je naš ortak. Voli piti i zezati se, kaže jedan vojnik. Inače, princ u Afganistanu služi vojsku u zračnim snagama, a ima čin kapetana
Pogledaj originalni članak

Britanski tabloid The Sun objavio je danas da je princ Harry (28) ubio jednog od vođa talibana. Britanski vojnici slijedili su talibanskog zapovjednika u Afganistanu i zatražili potporu iz zraka, pišu novine. Kopilot helikoptera Apache bio je princ Harry, koji je zapucao raketama i pogodio metu, piše Sun.

Plemić zadužen za vatru

– Bili smo u patroli i zatražili pomoć Apachea. Preko radioveze čuli smo taj plemeniti glas i znali smo – to je “Big H” – citirao je Sun svoj izvor iz vojske. Iz topa u helikopteru ispaljeno je nekoliko raketa kalibra 30 milimetara.

– Čuli smo “buuuum”. To je način Big H – ponosan je izvor Suna na princa Harryja kojega vojnici u žargonu zovu Veliki H.

Operacija se vodila potkraj listopada u pokrajini Helmand. Neposredno prije toga princ je došao u Afganistan odraditi drugi dio vojne obveze na obuci kopilota u borbenom helikopteru.

– To je bilo prvi put da je princ Harry bio uključen u smrtonosni zračni napad na talibanskog zapovjednika – piše Sun.

Kapetan Harry Wales, kako je prinčevo službeno ime u oružanim snagama, zadužen je za otvaranje vatre iz helikoptera. Nakon te akcije princ Harry je postao još omiljeniji među vojnicima, a sada ga doživljavaju i kao heroja. – On je normalan dečko. Svi dečki i Afganistanu poštuju ga i vole. Voli popiti i zezati se – on je jedan od ortaka – kaže britanski vojnik u Afganistanu.

Žele ga živog ili mrtvog

Glasnogovornik britanskog ministarstva obrane odbio je komentirati izvješće.

Talibani su nedavno objavili da su odlučni uloviti princa “živog ili mrtvog”. Oni vjeruju da je njegov dolazak u Afganistan “obična propaganda”. Smatraju da su ga tamo poslali samo zbog nedavnog skandala u Las Vegasu, kada su njegove gole fotografije sa zabave procurile u javnost.

>> Nakon golišavih fotografija, princ Harry ponovno u Afganistanu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar morski covik 3
morski covik 3
07:04 24.12.2012.

Nes' ti "topnika"... Pa i Titu su namjestali medvjede?

NE
nebitan
07:43 24.12.2012.

kakva je šansa da englezi uvedu registar svojih vojnika koji ratuju u drugim državama ili su ratovali za interes engleske? pa do nedavno se nije znalo ni za pojedine postrojbe (SAS) a kamo li za vojnike.

Avatar Vizantinac
Vizantinac
21:06 23.12.2012.

Ma joj ljudi sada sam ovu vest citao u Engleskim THE SUN novinama, pa i Englezi se u postovima isprdavaju sa ovom gluposti !