ubojstvo na jarunu

Bratu policajca koji je pucao u dječaka još se neće suditi

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Bratu policajca koji je pucao u dječaka još se neće suditi
15.03.2013.
u 07:40
Naložena je nova istraga o ulozi Damira Šoštarića u ubojstvu 18-godišnjeg Ivana Mamića
Pogledaj originalni članak

Damir Šoštarić (36), brat policajca Siniše Šoštarića (43), osuđenog na 14 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva 18-godišnjeg Ivana Mamića na Jarunu, zasad neće sjesti na optuženičku klupu zbog sumnje da je pomagao bratu u zločinu prije dvije godine.

Ganjao ih s bratom

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda jučer nije prihvatilo optužnicu protiv njega, već ju je dalo na doradu. Vijeće je naložilo dodatnu istragu o ulozi Damira Šoštarića te kobne večeri, a nakon što se utvrde detaljnije okolnosti, može se prepraviti optužnica o kojoj će zatim ponovno odlučivati optužno vijeće.

Obitelj Mamić ne može se pomiriti s time što se Damir Šoštarić slobodno šeće gradom kada znaju da je te večeri krajem veljače 2011. s bratom Sinišom ušao u džip nissan te su jurili od remize na Trešnjevci do Jaruna i tražili Ivana i njegov vršnjaka. Pitaju se zašto su dvojica odrasle braće uopće išla naganjati mladiće nakon kratkog verbalnog sukoba Ivana Mamića i Damira Šoštarića na autobusnoj stanici? Damir Šoštarić vlasnik je automehaničarske radionice na remizi, a te je večeri, prije tragedije koja će dvjema obiteljima promijeniti život, s bratom šetao psa po kvartu.

Obiteljski problemi

Siniša Šoštarić tada mu se jadao zbog bračnih problema i teške sinove bolesti s kojom se suočava. Damir je istražiteljima rekao da je Siniša bio u lošem stanju. Šoštarić je, podsjetimo, Mamića ustrijelio službenim pištoljem, nije zvao Hitnu pomoć, a tri dana potom išao je na posao praveći se da se ništa nije dogodilo.

Unatoč svemu tome, ali i činjenici da je mladiću sasuo četiri hica u leđa iz blizine, što su potvrdili vještaci, Siniša Šoštarić izjasnio je da se ne osjeća krivim. Za djelo za koje mu se sudilo dobio je gotovo maksimalnu kaznu, a sutkinja je presudu objasnila rekavši da mu kazna možda djeluje velika, ali da će se on vratiti svojoj obitelji, a Ivan više neće.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
matador007
08:01 15.03.2013.

Bio je nečije dijete i nije zaslužio to što mu se dogodilo.Čovjek koji ga je ubio je otac i tu je večer došao doma svom djetetu,a nečijem je djetetu prije toga oduzeo život.Kako da nazovemo njega?

NJ
njičsa
13:27 15.03.2013.

ovaj je bio diler, a kaj je onda policajac koji ga ganja pola grada i iz blizini mu sasipa hrpu meteka u leđa?jadna li su njegova djeca i obitelj.Ispao je gori od dilera.Žalim njegovu obitelj.