Prijateljstvo

Bratimljenje Rijeke i kineskog grada Qingdaoa

Foto: Pixsell
Bratimljenje Rijeke i kineskog grada Qingdaoa
20.08.2010.
u 15:11
Posjet će riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iskoristiti i za predstavljanje razvojnih mogućnosti Rijeke, osobito na potencijale riječke luke.
Pogledaj originalni članak

Prijateljstvo dvaju lučkih gradova, kineskog Qingdaoa i Rijeke još će više produbiti posjet riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela tome kineskom gradu, gdje odlazi na poziv gradonačelnika Qingdaoa Xia Genga. Riječki gradonačelnik u Kinu odlazi u subotu 21. kolovoza, u pratnji Petra Škarpe, direktora Turističkog ureda Turističke zajednice grada Rijeke i ondje će boraviti do 27. kolovoza. Za njegova posjeta Qingdaou bit će potpisan i Ugovor o bratimljenju, odnosno sestrinskim odnosima ova dva grada koji su dosad imali status gradova prijatelja. Potpisivanju ugovora nazočit će i veleposlanik RH u NR Kini Ante Simonić.

Gradonačelnik Obersnel za službenog posjeta Quingdaou sudjelovat će na ISS Forumu 2010. u sklopu ovogodišnjega Međunarodnog tjedna jedrenja u Qingdaou gdje će se razmjenjivati iskustva gradova u organizaciji velikih jedriličarskih manifestacija i razvoju sportskog turizma. Posjet će gradonačelnik Obersnel iskoristiti i za predstavljanje razvojnih mogućnosti Rijeke, osobito na potencijale riječke luke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.