Grčić o rastu BDP-a:

'Napravili smo dobar posao. Sve što će se događati u prvoj polovici godine pripisujem radu bivše Vlade'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branko Grčić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branko Grčić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Branko Grčić, Ministarstvo poduzetništva i obrta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Jasna Matulić, Branko Grčić, Siniša Hajdaš Dončić i Arsen Bauk
31.05.2016.
u 12:11
Za najnovije rezultate zaslužno je, dodaje Grčić, pet mjeseci rasta industrijske proizvodnje, ali i rast osobne potrošnje, do kojeg je došlo i zbog smanjenja poreznog opterećenja na plaće
Pogledaj originalni članak

Rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu ove godine za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani dokaz je da je bivša vlada dobro radila, poručio je danas SDP-ov Branko Grčić.

- To je šesti kvartal za redom da bilježimo rast. To znači da smo napravili dobar posao. I to je druga najveća stopa. Sve što će se događati u prvoj polovici ove godine pripisujem radu bivše Vlade, a ono što će se događati u drugoj polovici bit će rad ove Vlade – ocijenio je Grčić komentirajući najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku.

Za najnovije rezultate zaslužno je, dodaje Grčić, pet mjeseci rasta industrijske proizvodnje, ali i rast osobne potrošnje, do kojeg je došlo i zbog smanjenja poreznog opterećenja na plaće. Ono što jeste problematično, naglašava, jest nefunkcioniranje ove Vlade što će se odraziti na rezultate. - Privatni sektor dobro odrađuje, no država bi trebala raditi bolje – poručio je Branko Grčić.

>>Više nego se očekivalo: BDP rastao 2,7 posto u prvom tromjesečju 2016.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

Avatar Frano1
Frano1
12:17 31.05.2016.

hahahahahahahahah, čuj ovog čede, " pripisujem bivšoj vladi" hahahahaha

GU
General_U
12:20 31.05.2016.

pa i vama je jadranka ostavila rast od jedan posto a vi ste tri godine zaredom imali pad po dva do tri posto i u zadnjoj godini imali ste rast od dva posto otprilike za vašeg mandata oko pet posto pada klaunu s barikada.

DU
Deleted user
12:33 31.05.2016.

Pazi tko se bahati, vječiti gubitnik. Prvo je hrvatsku mislio uništiti oružjem na barikadama, ali je popušio. Potom ju je namjeravao uništiti politički, no opet je popušio. Bahatost bez pokrića.