KONCERT U ARENI

Braniteljske udruge: Ne želimo Brenin koncert u Zagrebu

08.06.2009.
u 13:14
Pogledaj originalni članak

Lepa Brena nije dobrodošla u Hrvatskoj zbog potpore koju je dala agresorskoj srpskoj vojsci tijekom rata, zajednička je poruka desetak predstavnika udruga branitelja i dragovoljaca koji su na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu dijelili fotografije srbijanske pjevačice u maskirnoj odori.

Organizirali su i potpisivanje peticije protiv održavanja njezina koncerta koji bi se trebao održati u Areni Zagreb 13. lipnja.

- Brenin koncert u zagrebu je 'bomba' koja zasigurno ne potiče razvoj suživota na ovim prostorima. Ne želim da sve završi po onoj mir, mir nitko nije kriv - istaknula je Slavica Hruškar, predsjednica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih.

Na zajedničkoj konferenciji za medije odbijena je ideja Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke koji su predložili da koncert Lepe Brene ima humanitarni karakter.

Video: M. Kuman

- Više od 25.000 poginulih i 50.000 ranjenih u Domovinskom ratu ne može biti na prodaju i nikakvi humanitarni koncerti ne dolaze u obzir. Mi smo protiv svih novih vrsta bratstva i jedinstva s onima koji su do jučer ratovali s nama, a sad ratuju drugim sredstvima - naglasio je Ivan Pandža iz zagrebačke HVIDRA-e.

Sramotno je da se hrvatskim pjevačima koji su poput Thompsona bili branitelji zabranjuju koncerti, a onima koji su dizali moral agresorskoj vojsci dopušta slobodan ulaz u Hrvatsku, zajednička je poruka braniteljskih udruga sa zagrebačkoga glavnog trga. Najavili su i prosvjede ispred Arene Zagreb neposredno prije koncerta Lepe Brene.

(mKm)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr