Prosvjed

Branitelji i građani u Požegi dali potporu generalima

Foto: Duško Mirković/Pixsell
Branitelji i građani u Požegi dali potporu generalima
16.04.2011.
u 13:24
- Nikad nismo ni pomišljali da se nešto ovako može dogoditi - ogorčeno je kazao Marijan Pilon.
Pogledaj originalni članak

Gospodine vrhovni zapovjedniče, ponosni smo na vas, ponosni smo što smo bili vaši vojnici - rekao je ovo Krešimir Pavelić, pripadnik požeške 123.brigade HV pred spomenikom dr.Franje Tuđmana u Požegi u ime braniteljha, sudionika prosvjednog skupa organiziranog zbog presude generalima Gotovini i Markaču. Osim branitelja skupu su se pridružili i članovi njihovih obitelji, te građani, ukupno njih oko tisuću.

- Nikad nismo ni pomišljali da se nešto ovako može dogoditi - ogorčeno je kazao Marijan Pilon koji je kao policajac među prvima stao u obranu Hrvatske. - Pitam se da li su naša djeca uzalud poginula. Možda Šeks, Jadranka Kosor ili Sanader znaju odgovor - cinično je kazao Stjepan Sentić, otac poginulog hrvatskog branitelja. Kristina Podobnik, čija je obitelj 1941.godine prognana iz Španovice, sa suzama u očima je poljubila bistu predsjednika Tuđmana. - Dao nam je državu a sada ga proganjaju zbog toga, ogorčena sam - kazala je.

Sudionici prosvjednog skupa u Požegi položili su i vijence na spomenik poginulim braniteljima 123.požeške brigade te se pomolili ispred katedrale. Krešimir Pavelić je pročitao i pismo u kojemu se kaže kako se osudom generala Gotovine i Markača osudilo i Hrvatsku zbog čega je Hrvatska ponižena. - Pozivamo na mir, dostojanstvo i jedinstvo u ovim za Hrvatsku teškim vremenima, a Predsjednika države, Sabor RH, Vladu RH i pravosudne institucije da upotrijebe sva
legitimna sredstva da se u drugostupanjskom postupku poništi ova sramotna presuda i Hrvatska postane punopravna i ponosna članica EU - navodi se u pismu požeških branitelja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BJ
bjuri47
14:17 16.04.2011.

Lijep prizor i dobra organizacija...bravo Krešimire Paveliću...

SV
Svetac
17:02 16.04.2011.

Bravo Kreši Paveliću na organizacij dostojanstvenog skupa potpore hrvatskim generalima i svim zatoćenim braniteljima te ma gdje bili !A pohvalno je što su nazoćili i svi lokalni politićari bez obzira na politićku opciju konačno nešto gdje smo jedinstveni samo tako možemo dalje!

VR
vratićesevalter
09:54 17.04.2011.

je li to onaj Kreša što je prvu pancirku što je došla u Požegu natakao na sebe da šeta s njom po Požegi a na frontu ga nije bilo