DUHOVNA OBNOVA

Branitelji će s vlč. Zlatkom Sudcem biti i na Božić

06.12.2008.
u 21:19
Pogledaj originalni članak

Oko 500 vjernika iz cijele Hrvatske, većinom hrvatskih branitelja, od kojih mnogi pate od PTSP-a, sluša ovoga vikenda u hotelu Malin u Malinskoj riječ Božju koju im prenosi vlč. Zlatko Sudac.

U Kongresni centar, gdje se održava seminar duhovne obnove, a svake se večeri slave mise, mogu ući samo osobe koje su uspjele dobiti mjesto, ali kroz odškrinut prozor čuli smo dio poruka kojima je vlč. Zlatko pozivao nazočne na ljubav, praštanje drugima i sebi i vjeru u Isusa.

Vidjeli smo ga na trenutak, kad je u sobu odlazio na ručak, ali razgovarali smo s vlč. Antonom Toljanićem, ravnateljem Doma za duhovne susrete Betanija. – Jedini razlog što smo odlučili oraganizirati seminar u hotelu jest više mjesta nego u Betaniji. Ljudi kojima je potrebna duhovna obnova i jačanje u vjeri, što će ih ojačati za borbu s izazovima u životu, ima mnogo.

Neki čekaju i četiri godine, pozivi dolaze i iz dijaspore, pa ćemo sve vikende u prosincu imati seminar u ovome hotelu s gotovo istim brojem vjernika. Samo za Božić bit će ih nešto manje, jer je namijenjen osobama s najvećim potrebama i vlč. Zlatko je želio da Božić dočekaju u atmosferi koja će biti gotovo obiteljska.

Nikakvih zabrana nema, ali i vlč. Zlatku treba osigurati mir, zaštititi ga kao čovjeka, što želi i biskup. I ne samo da bi se na seminarima mogao potpuno posvetiti vjernicima i onome što im prenosi nego i zbog rasta u umjetnosti.

On mi je sam kazao da je sada na putu prema novom Zlatku umjetniku. Dok se na dosadašnjim radovima osjećala patnja, na budućima će to biti nada, što je u duhu vremena – kazao nam je vlč. Toljanić. Nakon današnje mise svi vjernici otputit će se svojim kućama, a u petak dolazi druga grupa. (N. K.)


Pustite nas, došli smo ljubiti Boga

Nismo došli davati izjave, nego ljubiti Boga, kazala nam je jedna vjernica. Ni drugi nisu htjeli govoriti, premda im se na licima vidjelo da ih se riječ vlč. Zlatka duboko dojmila. Samo dvije sestre iz Splita, Desanka i Vinka, kazale su nam da im ovo nije prvi seminar, te da se kao i uvijek do sada osjećaju duhovno smirenije i tjelesno jače.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr