MEĐIMURJE

Branitelj pred najtežom životnom bitkom

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vladimir Granatir
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vladimir Granatir
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vladimir Granatir
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vladimir Granatir
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vladimir Granatir
29.03.2014.
u 22:02
Drage tete i stričeki! Mi vas molimo da kupite lijek za našeg tatu, kako bi nas gledao kako rastemo - dirljiva je poruke djece teško bolesnog Vladimira Granatira iz Međimurja
Pogledaj originalni članak

“Drage tete i stričeki! Mi vas molimo da kupite lijek za našeg tatu, kako bi on što prije ozdravio i mogao nas gledati kako rastemo. Lijek jako puno košta pa vas molimo da nam platite koliko možete na mamin račun. Mama će onda za tatu kupiti lijek. Hvala vam!” Dirljiva je to zamolba sedmogodišnje Nike i osmogodišnjeg Luke Granatira iz Hodošana, koji strepe za teško bolesnog 42-godišnjeg oca Vladimira.

Taj veteran Domovinskog rata prije sedam godina obolio je od teškog oblika melanoma, raka kože, koji se vratio i metastazirao na gotovo sve organe. Prije dva tjedna završio je s kemoterapijom koja nije dala rezultate jer su se metastaze nastavile širiti.

- Na Rebru su rekli da je jedina nada lijek "zelboraft", koji nije na listi HZZO-a. Kad smo čuli da kutija dostatna za tjedan dana stoji čak 22.000 kuna, ostali smo u šoku! Nismo se predali i zamolili smo dobre ljude za pomoć - kaže supruga Nataša. Jednu kutiju donirala je humanitarna zaklada Katruža, a drugu Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL). Predsjednik UOLL-a Emil Vibović kaže da će lijek napokon biti uvršten na listu HZZO-a.

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

- Javili su mi da je odobren na ovotjednoj sjednici - napominje Vibović. Postupak će, dodaje, potrajati još mjesec ili dva dana, pa se i dalje skupljaju novčane donacije za Vladimira na račun koji je otvorio UOLL.

- To je veliko olakšanje za sve oboljele kojima je taj pametni lijek jedina nada - ističe Vibović. Supružnici Granatir nadaju se dobrim rezultatima.

- S terapijom bi Vladimir trebao krenuti 4. travnja, kad se odmori od posljednjeg ciklusa kemoterapije. Idući tjedan ide na Rebro jer mora biti pod strogim nadzorom, pošto je lijek vrlo jak. Trebao bi ga uzimati oko šest mjeseci - napominje Nataša.

>> Alarmantni podaci: Tumor je ubio 30.000 branitelja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CA
capto a parva
08:02 30.03.2014.

... Vladimire pobijedi u ovoj bici ... novac nebi trebao biti problem ...