obiteljska tragedija

Branio majku pa tri puta sjekirom udario oca

Foto: Dragutin Šantoši
ubojstvo virovitica
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
KRMPOTIC
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
KRMPOTIC
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
ubojstvo (1)
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
ubojstvo (1)
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
ubojstvo (1)
30.10.2011.
u 10:13
Članovi šire obitelji Krmpotića potvrdili su nam da se tragedija dogodila u subotu oko 19 sati u šljiviku pored obiteljske kuće.
Pogledaj originalni članak

Nakon kraće svađe u obiteljskom dvorištu u selu Podgorje pokraj Virovitice u subotu oko 19 sati ubijen je Krunoslav Krmpotić (45). Za njegovu smrt osumnjičen je njegov 19-godišnji sin, koji ga je sjekirom tri puta udario po glavi. Krmpotić je od zadobivenih ozljeda oko 23 sata preminuo u Općoj bolnici u Virovitici, gdje je inače bio zaposlen kao ložač centralnog grijanja.

Svađali se u dvorištu

– Brat Krunoslav, njegova žena Ljerka i 19-godišnji sin svađali su se u dnu mojega dvorišta gdje je njihov čardak. Nakon galame sve je utihnulo, pa sam izašao u dvorište i pored čardaka ugledao Krunoslava. Ležao je u lokvi krvi. Na glavi su mu bile vidljive tri posjekotine sjekirom, pa sam odmah nazvao hitnu i policiju. Ne mogu vjerovati i naprosto mi je užasno da su ga njegovi supruga i sin u takvom stanju ostavili i otišli u kuću – kaže Tomislav Krmpotić, brat ubijenog i stric osumnjičenog za ubojstvo.

Policija je privela i 19-godišnjaka i njegovu majku, no zbog tajnosti istrage o detaljima ne žele govoriti. Prema kazivanju susjeda koji poznaju obiteljske prilike Krmpotića, ubojstvo se vjerojatno dogodilo u afektu, zbog svađe i alkohola. Susjedi tako kažu da je moguće kako je 19-godišnjak branio majku od očeva nasrtanja. Je li Krunoslav Krmpotić bio alkoholiziran u trenutku smrti, utvrdit će se obdukcijom.

Život im nije bajka

Krunoslav Krmpotić (45) rano se oženio, živio je sa suprugom Ljerkom, koja ga je bila napustila, pa mu se opet vratila. Život im nije bio bajka jer je Krmpotić prije desetak godina obolio od raka, ali je unatoč bolesti svaki dan odlazio na posao da bi obitelj imala od čega živjeti. U obitelji se dosta konzumirao alkohol, pa se sumnja da je alkohol i ovaj put doveo prvo do svađe, a potom do tragedije.

– Posljednji put brata sam sreo na seoskom putu prije dva tjedna. Kada sam se jučer vratio s pecanja, doznao sam da je mrtav. Ne mogu shvatiti bilo koga tko može ubiti. Ali, da sin uzme sjekiru i njome tri puta udari svoga oca po glavi, to ne mogu nikako razumjeti – kaže Mladen Krmpotić, drugi brat ubijenog.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

CR
crvenaHrvatska
19:37 30.10.2011.

- Sjjekirom se ne brani, sjekirom se cjepaju drva , ruši stablo ili se napada ....sad,,,, pitanje je dali je netko tako munjen pa da povjeruje u ovo,,,,,,,,,

X2
xychhr-200
10:51 30.10.2011.

. Super članak... čitatelji su upoznati sa svim detaljima... kompliment lijenom novinaru.

LU
lutomirski
17:46 30.10.2011.

Balkanci imaju trend da jedan drugoga ubija, sto je sa alkoholom ili bez alkohola, a ovi koji vicu za smrtnu kaznu ti neznaju sta govore....!!!!