AYLA HEDER

Tko je Bosanka koja je postala simbol protesta protiv Trumpove politike?

Foto: Instagram/Star Tribune
Ayla Heder
Foto: Reuters
Protest
Foto: Reuters
Protest
Foto: Reuters
Protest
Foto: Reuters
Protest
Foto: Reuters
Protest
22.01.2017.
u 17:00
Ayla je svoju poruku odaslala sa središnjeg skupa u Washingtonu, na kojem se okupilo više od pola milijuna nezadovoljnica i nezadovoljnika
Pogledaj originalni članak

Ayla Heder, Amerikanka bosanskog podrijetla, rođena u saveznoj državi Iowi, postala je jedan od simbola jučerašnjih masovnih protesta protiv novoustoličenog američkog predsjednika Donalda Trumpa, piše Klix.ba.

Ženski marševi održani su širom Sjedinjenih Američkih Država, ali i u nizu svjetskh gradova.

Ayla je svoju poruku odaslala sa središnjeg skupa u Washingtonu, na kojem se okupilo više od pola milijuna nezadovoljnica i nezadovoljnika. Njezin  baner uslikala je fotoreporterka Renee Jones Schneider, a fotografiju je na svom službenom Instagram profilu objavio washingtonski Star Tribune.

"Žena. Prva generacija. Izbjeglica. Muslimanka. Obrazovana. Korisnica kontracepcije. Feministkinja. Bosanka. Amerikanka.", pisalo je na žutom baneru kojeg Ayla drži nedaleko od mjesta na kojem je Trump u petak položio svoju predsjedničku zakletvu.

>> Prvog radnog dana Trump sučen s masovnim prosvjedima žena

>> U Washingtonu više od 200 tisuća prosvjednika

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 90

AN
anticenzura
18:22 22.01.2017.

A koja je njena poruka ne razumijem, protiv cega se ona buni? Pa nije joj Trump zabranio da koristi kontracepciju, ili je zabranio Bosancima ulaz u Ameriku? Sta se ona javlja? Nije ona Islamski extremista, ISIS, kojima je gospodin Trump objavio rat. Ne kairam sto se ona nasla prozvanom? Sta su ove zene uopce paradirale, ja jos nisam razumjela?

TE
TechnoCroat
18:34 22.01.2017.

Ja isto ne shvacam sto ona protestira. Ljepo je napisala sve sto je i sto joj je dozvoljeno!

DU
Deleted user
19:42 22.01.2017.

Ona je primer sto se dogodi kada jedna kultra padne pod prtiskom druge, nasilne kulture koje se svi plašimo. Zar ova djevojka izgleda kao Turkinja ili 99% muslimana. Nekad su njeni preci bili Srbi ili Hrvati a onda su došli Turci i sve promjenili. Sada kada je Trump jedini dovoljno pametan i hrabar da vidi u čemu je opasnost, nazivaju ga ovim pogrdnim imenima. Trump nije protiv žena, niti je protiv kontracepcije, miroljubivih muslimana, i drugih legalnih imigranata. Koja je ovo ljevičarska propaganda - strašno. Gore of fašizma.