Smaknut u Moskvi

Boris Nemcov prije dva tjedna: 'Bojim se da će me Putin ubiti'

Foto: Reuters/PIXSELL
Boris Nemcov
Foto: Reuters/PIXSELL
Boris Nemcov
Foto: Reuters/PIXSELL
Boris Nemcov
Foto: Reuters/PIXSELL
Boris Nemcov
Foto: Reuters/PIXSELL
Boris Nemcov
28.02.2015.
u 12:07
- Boris je povremeno dobivao anonimne prijetnje preko društvenih mreža. Bio je zabrinut zbog njih - rekla je oporbena političarka Ilja Jašin.
Pogledaj originalni članak

Ubijeni ruski oporbeni političar Boris Nemcov prije dva tjedna je kazao da strahuje da će ga ruski predsjednik Vladimir Putin ubiti, piše Independent.

- Bojim se da će me Putin ubiti - rekao je 10. veljače u intervju ruskom portalu Sobesednik Nemcov. Njegovi prijatelji su potvrdili da je Nemcov dobio anonimne prijetnje smrću preko interneta.

"Bio je zabrinut"

- Boris je povremeno dobivao anonimne prijetnje preko društvenih mreža. Bio je zabrinut zbog njih - rekla je oporbena političarka Ilja Jašin te dodala kako, iako su mu prijetili, nikada nije želio dodatno osiguranje.

- Rekao je da ako ga žele ubiti, da će ga i ubiti - navela je Nemcove riječi Jašin.

Šetao sa Ukrajinkom

Nemcova je sinoć ubio napadač iz automobila kada je prelazio most blizu Kremlja u Moskvi. 55-godišnjak je šetao sa ukrajinskom državljankom nakon večere u restoranu na Crvenom trgu. Ona je neozlijeđena u napadu.

>>Putin: To je politička provokacija! Obama: Privedite pravdi odgovorne za ubojstvo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 85

PL
plotto
12:15 28.02.2015.

Navodno se povjerio Šorošu da će ga ubiti !!

Avatar lvan12
lvan12
12:57 28.02.2015.

Opet se Putinu pokušava kroz ovakve tekstve imputirati da je naručio njegovo ubojstvo... iako je puno izglednije i očitije da obzirom da je loše radio posao kao "vođa oporbe" da su ga nalogodavci smaknuli koji traže neku pobunu i revoluciju u Rusiji! Takav vođa oporbe je idealan svakoj vlasti, ni na jednom prosvjedu ne uspijeva skupiti više od par stotina (plaćenih) prosvjednika i narod ga nevoli niti glasa za njega... s njegovim ubojstvom zapravo je najveći gubitnik Putni.

PO
Pocerac
13:10 28.02.2015.

U Rusiji vlada sloboda govora, novinar moze da napise nesto protiv Predsednika i da to izadje u novinama, posledice toga su nesto sasvim drugo, u americi je nemoguce da neko non stop pljuje po svom narodu i predsedniku,tamo je cenzura najveca