INTERVJU

Boris Kunst: Nemam kuću u Remetama

Foto: Arhiva VL
Boris Kunst: Nemam kuću u Remetama
19.11.2009.
u 20:29
Bivšeg sindikalista, danas saborskog zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, optužuju da koristi gradski stan.
Pogledaj originalni članak

1. Kako kao bivši sindikalist gledate na prosvjed četiriju sindikalnih središnjica zbog izmjena Zakona o radu?
Za taj prosvjed nije bilo potrebe jer su cijelo vrijeme Vlada i socijalni partneri imali korektan odnos. Istina, postoje neka neriješena pitanja.

2. Kako ocjenjujete sindikalno djelovanje u Hrvatskoj danas?
Ono se mora reformirati. Naši sindikati moraju shvatiti da je ključ u pregovorima s poslodavcima. Cijelo europsko radno zakonodavstvo daje sve više prostora dogovoru. A naši sindikati traže da im se sve zakonom propiše.

3. Zadnjih dana u medijima Vas prozivaju da živite u gradskom, socijalnom stanu, a da imate vilu u Remetama. Jesu li te optužbe istinite?
To su sve laži i orkestrirana medijska hajka. Stan u kojem živim od devedesetih dobila je moja supruga. Ona je 30 godina radila u Gradskom poglavarstvu Zagreba. To nije stan za siromašne, jer ja socijalne kriterije nikad nisam ni mogao zadovoljiti.

4. Imate li kuću u Remetama ili ne?

Nemam. Kuća koja se u medijima spominje kao moja, u vlasništvu je Ružice Dragun. Kako je to tada bilo društveno zemljište, ja sam dao Dragun punomoć da može graditi kuću, ali ono se do 1995. godine i dalje vodilo na moje ime jer je takav bio zakon.

5. Kažete da znate tko Vas lažno optužuje. Pa recite tko?
Poznat mi je epicentar, ali ne želim o detaljima. O tome ću na sudu. Razmišljao sam i zašto me baš sada napadaju. Palo mi je na pamet da je to upravo zbog novog Zakona o radu koji ja moram predstaviti i koji se mora usvojiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar Robinzon
Robinzon
09:44 20.11.2009.

O Kunstu samo jedno: B L J U V !!!!!!

OB
-obrisani-
21:09 19.11.2009.

seronja jedan, govori o tame kao da mu je neko pivu platil, moja žena je dobila stan..........zemljište je bilo društveno a ja sam joj dal punomoć (za jednu pivu) di si to videl na svetu osim u rusiji.....,,,,dobil sam stan.......Bog te maznu po ludari toj čletvrtastoj

LP
lp
05:15 20.11.2009.

Imao ili nemao kuću u Remetama, ti si Kunst 0 (slovima: NULA) od čovjeka.