LJUBAVNI TROKUT U naselju Stiska u Đurđevcu pokušaj ubojstva

Borba za život izbodene trudne maloljetnice

02.01.2009.
u 18:55
Pogledaj originalni članak

ĐURĐEVAC – Trudnu djevojku, kojoj je tek 15 godina, nevjenčani suprug Mitar Oršuš ubo je nožem u trbuh u četvrtak oko 23 sata. Zločin se dogodio u Đurđevcu, u naselju Stiska.

Ljubavni trokut
– Kad je došla živjeti s njim, Mitar je već imao jednu ženu. Bila je u drugom stanju četiri mjeseca, a često su se svi troje svađali zbog ljubomore pa je tako bilo i te noći – kaže žrtvina sestra.

Mitar je prilikom svađe nožem ubo djevojku nanijevši joj vrlo duboku ranu.

– Djevojka je zadobila vrlo teške ozljede, opasne za život. Nakon operacije zbrinuta je na odjelu poluintenzivne njege, gdje ćemo učiniti sve da spasimo i nju i dijete – napomenuo je dr. Zvonimir Nakić iz Opće bolnice u Koprivnici.

– Sestra je vodila ljubav s Mitrom i jako se zaljubila. Pristala je živjeti s njim, iako je već imao ženu staru 17 godina i s njom troje djece – kaže sestra.

Susjedi okupljeni oko kuće napomenuli su da je Mitar samo pio i krao, te da ništa nije radio da bi uzdržavao djecu.

Susjede kažu da si je djevojka sama kriva za svoju nesretnu sudbinu jer se zaljubila u krivog čovjeka. A imala je gdje živjeti i nije trebala ići k njemu.

– Oči vide, a ruke ne ostavljaju – rekao je mali susjed za navike Mitra Oršuša, koji je, kako kaže, često tukao obje svoje žene i bio je sklon nasilju.

Tukao obje žene
– Sve se dogodilo zbog ljubomore, alkohola i novca. Obje su žene bile zaljubljene u Mitra i uvijek su se svađale, a zatim bi ih on obje istukao – kaže žrtvina sestra. Nesretna djevojka dolazi iz obitelji sa sedmero braće, nema roditelje.

Mitar i njegova druga žena odvedeni su u policijsku postaju, a za troje male djece brine se Mitrova majka Elizabeta. Sestra izbodene trudnice ne zna u kakvom joj je stanju sestra jer im je bolnica predaleko, no nada se da će ozdraviti.


'Običaj' je imati po dvije žene

U naselju Stiska u Đurđevcu zabilježeno je više slučajeva nasilja. Već se dogodio sličan zločin, kad je suprug svoju ženu izbo nožem, a dogodilo se i ubojstvo djevojke nasumičnim pucanjem jednog stanovnika. U naselju kažu da je kod njih “običaj” imati po dvije žene, što je i čest razlog nasilnih svađa. Problem je, kažu, i u novcu, koji nemaju, a “potrebno je uzdržavati velik broj djece koja dolaze iz ljubavi.” (kj)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr