Vodstvo ŽB Čakovec traži ispriku predsjednika Skupštine:

'Bolnicu i njezine radnike se ne smije blatiti i sramotiti, to nitko u svijetu ne radi'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Županijska bolnica Čakovec gdje se liječe COVID-19 pacijenti
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
U čakovečku bolnicu stigli liječnici na ispomoć kolegama
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Županijska bolnica Čakovec gdje se liječe COVID-19 pacijenti
26.02.2021.
u 13:07
Reakcija je to na događanja oko bolnice i optužbe koje su se čule na sjednici Županijske skupštine
Pogledaj originalni članak

Bolnicu i njezine radnike se ne smije blatiti i sramotiti jer to nitko u Hrvatskoj, pa ni svijetu, ne radi. Djelatnike bolnice i samu bolnicu mora se pustiti na miru da svi rade svoj posao koji najbolje znaju... Neki su to od zaključaka koje su iznijeli ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, pomoćnik za kvalitetu zdravstvene zaštite dr. Igor Šegović, predsjednik Stručnog vijeća prim. dr. Joško Smilović, pročelnik Službe kirurške djelatnosti Dražen Krištofić i predsjednica Upravnog vijeća bolnice dr. sc. Sonja Tošić-Grlač...

Reakcija je to na događanja oko bolnice i optužbe koje su se čule na sjednici Županijske skupštine.

- Zbog stalnog nametanja i forsiranja političkih tema sa zlonamjernim i neprovjerenim neistinama, kojima se nanijela i stalno iznova nanosi šteta i vrijeđa ugled i čast djelatnika bolnice i ustanove, traži se javna isprika predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka i i predsjednika Odbora za zdravstvo Gorana Kozjaka, kao i njihova odgovornost - zaključeno je.

Žele, kazao je ravnatelj Novinščak, poslati jasnu poruku da se ne može tolerirati da se osobni interesi i ambicije pojedinaca prelamaju preko leđa djelatnika i same bolnice. Podsjetimo, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine donijela je na traženje Odbora za zdravstvo odluka o nepovjerenju ravnatelju i predsjednici Upravnog vijeća zbog narušenih međuljudskih odnosa i raznih nepravilnosti. Tošić-Grlač osudila je govor predsjednika Odbora za zdravstvo kazavš kako je "neprihvatljivo lažno, zlonamjerno i proizvoljno prikazivanje činjenica, obmanjivanje javnosti i dovođenje pacijenata u zabludu".

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.