osvojio 1461 glas

Bojan Pajtić novi predsjednik DS-a: Krećemo u oslobađanje Srbije od SNS-a

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Bojan Pajtić novi predsjednik DS-a: Krećemo u oslobađanje Srbije od SNS-a
31.05.2014.
u 23:30
Pajtić je na današnjoj Izbornoj skupštini DS-a osvojio ukupno 1461 glas, odnosno, 184 glas više od dosadašnjeg predsjednika stranke i najvećeg konkurenta Dragana Đilasa.
Pogledaj originalni članak

Dosadašnji zamjenik predsjednika stranke Bojan Pajtić izabran je danas za novoga, peta od osnivanja, predsjednika Demokratske stranke (DS). Pajtić je na današnjoj Izbornoj skupštini DS-a osvojio ukupno 1461 glas, odnosno, 184 glas više od dosadašnjeg predsjednika stranke i najvećeg konkurenta Dragana Đilasa.

- Ja ću svu svoju energiju, znanje i iskustvo usmjeriti da DS bude jača, jer kad je DS jača i Srbija je jača, rekao je Pajtić okupljenim članovima stranke u svom prvom predsjedničkom obraćanju.

Dodao je i da se DS više neće dijeliti i cijepati nego da već od narednog dana kreću u borbu za, kako je rekao, oslobađanje Srbije od demagoške vlasti Srpske napredne stranke. Rekao je i da je pred DS-om ozbiljan zadatak kao i da je ova stranka pokazala da je najliberalnija i najciviliziranija u Srbiji.

- Prvi put je predsjednik jedne velike parlamentarne stranke iz Vojvodine. Pokazali smo da smo lišeni predrasuda i da demokrate ljude cijene po tome kakva rješenja nude, istakao je Pajtić. Govoreći članovima stranke koji su odlučili o novom predsjedniku Pajtić je rekao da nije dostojan da se nalazi na mjestu na kojem se nalazio Zoran Đinđić ali i da tako nedostojan garantira da će svaki atom snage i sve svoje znanje i iskustvo uložiti da DS bude jača, jer kada je DS jaka Srbija je sretnija i slobodnija. DS je danas najjača opozicijska politička stranka u Srbiji koja je zadnjih mjeseci, pa i godina, u stalnom padu radi niza afera u kojima su se našli njeni viđeniji članovi.

Ovu stranku do sada su predvodili Dragoljub Mićunović (1990. – 1994), Zoran Đinđić (1994. – 2003), Boris Tadić (2004. – 2012) i Dragan Đilas (2012 – 2014). Pajtić je peti po redu predsjednik i od njega se očekuje da se suprotstavi SNS-u i Aleksandru Vučiću koji je najpopularniji političar u Srbiji. Njegova pobjeda značiti će i nova kadrovska rješenja u vrhu stranke. Tako je Goran Ješić, koji glasi za jednoga od viđenijih članova DS-a, već najavio da će podnijeti ostavku u Vladi AP Vojvodina. Ješić je podržavao Dragana Đilasa. Današnja Izborna skupština iskorištena je i da izaslanici DS-a usvoje i Deklaraciju DS-a o političkoj odgovornosti.

>> Aleksandar Vučić - Proeuropski je orijentiran i neće mijenjati politiku prema RH

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

XN
xnet0822
07:44 01.06.2014.

Bolje da idete u čistku protiv Radikala, oni su vam problem, zbog njih je i bio rat na području bivše SFRJ ...