Boce, gume, auti...

06.08.2008.
u 09:57
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nekoliko godina intenzivno razvija sustav odvojenog skupljanja otpada i prikupljene su količine sve veće. Na odlagalištima više ne završavaju stare gume, stari automobili, električni i elektronički uređaji te ni veći dio plastične ambalaže.

Od početka 2006. godine, kada je počeo organizirani otkup plastičnih boca skupljeno je i oporabljeno 2,3 milijarde boca. Od listopada 2006. odvojeno je, skupljeno i oporabljeno 48.000 tona starih guma. Od veljače 2007. prikupljeno je i obrađeno 8500 otpadnih vozila.

Od ožujka je prikupljeno 7500 tona starih akumulatora i baterija te devet milijuna litara otpadnih ulja. Od prosinca prošle godine odvojeno se skuplja i električni i elektronički otpad i do sada ga je prikupljeno 630 tona. U tijeku je uspostava sustava za odvojeno skupljanje građevinskog otpada. (bc)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr