Došao biskup

Bjelovarčani su toplo dočekali mons. Vjekoslava Huzjaka

Foto: arhivska fotografjia
Bjelovarčani su toplo dočekali mons. Vjekoslava Huzjaka
19.03.2010.
u 10:10
Mons. Huzjak istaknuo je da će sve najbolje što ima podariti vjernicima cijele biskupije, s kojima će živjeti punih 25 godina.
Pogledaj originalni članak

Uz počasne pozdrave povijesne postrojbe graničara husara i županijskog Voda udruga specijalne policije iz Domovinskog rata te riječima dobrodošlice i zahvale gradonačelnika Antuna Korušeca, jučer je u Bjelovaru dočekan biskup mons. Vjekoslav Huzjak, koji će u subotu stati na čelo Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Nakon obilaska postrojbi Korušec je kratki razgovor s mons. Huzjakom iskoristio da se osvrne na bogatu povijesnu ostavštinu Bjelovara, čija su okosnica dobri, pošteni i vrijedni ljudi, uvijek spremni pomoći drugima, odani vjeri i domoljublju. Korušec nije zaboravio podsjetiti na doprinos Grada Bjelovara u svim fazama osnivanja biskupije te kako su sva obećanja u cijelosti ispunjena.

Istaknuo je i iznimno dobru suradnju s crkvom sv. Terezije Avilske, koja u subotu postaje katedrala, te zamolio mons. Huzjaka da se u svome pastoralnom djelovanju posebice posveti mladima.

Premda do ređenja u biskupa ne smije davati izjave, Huzjak je u riječima zahvale napomenuo kako ga činjenica da je najmlađi biskup u Hrvatskoj neće spriječiti u njegovu djelovanju. Ono će, dodao je, biti oslonjeno na sadašnju zbilju i izgradnju novoga društva, pri čemu očekuje i tijesnu suradnju s lokalnom zajednicom. Stoga je zamolio i vjernike, u koje će uložiti sve najbolje što ima, da se na tome putu aktivno uključe kako bi se svi okupili u zajednici vjere. Pritom je apostrofirao sv. Augustina – u vjeri s vama sam brat.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
10:25 19.03.2010.

Evo spasa za Bjelovar i okolicu. Hebote, na sto je ova drzava spala. nemam rijeci! PLJUC!