nepravomoćno

Bivšoj direktorici riječke Veletržnice ribe dvije godine zatvora

Foto: DPA/PIXSELL
Bivšoj direktorici riječke Veletržnice ribe dvije godine zatvora
04.05.2015.
u 17:16
Dolores Margan Kastrapeli (52) zbog gospodarskih je malverzacija teških ukupno 260 tisuća kuna osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine – godinu bezuvjetno, a godinu uvjetno, s rokom kušnje od tri godine
Pogledaj originalni članak

Bivša direktorica riječke Veletržnice ribe Dolores Margan Kastrapeli (52) zbog gospodarskih je malverzacija teških ukupno 260 tisuća kuna danas na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine – godinu bezuvjetno, a godinu uvjetno, s rokom kušnje od tri godine.

D. Margan Kastrapeli tužiteljstvo je teretilo da je kao direktorica Veletržnice zlouporabila položaj i ovlasti, pronevjerila novac tvrtke i loše vodila poslovne knjige.

Sa žiroračuna Veletržnice podizala je novac kojim je podmirivala osobna dugovanja, dio novca uzimala je na ime pozajmica na svoje i tuđa imena, a dio novca prisvojila je tako da plaćen dug tršćanske tvrtke Veletržnici nije položila na račun tvrtke ni u poslovnim knjigama evidentirala da je plaćeno. Tužiteljstvo je najavilo žalbu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Slito
Slito
20:10 04.05.2015.

Gospodjo Tamara!,..zaboravili ste navesti iz koje je stranke "gospodja lopov ",.. ili se to nesmije znati? Nije slucajno iz HDZ-a?...bojite se jer uskoro dolaze na vlast. Ja nagadjam da je doticna clan SPD-a,..ili se varam?

TV
tv5378
20:14 04.05.2015.

Samo u Hrvatskoj riba smrdi od repa,u svim normalnim drzavama je obrnuto.

PI
Pikador
23:19 04.05.2015.

Tko da sudi SDP ?????************************Niste liprimjetili, ni u Rijeci ni drugdje ne sudi se ako si SDP. Marina je izuzetak jer im se zamjerila išla je samo u korist građana a kumu nije dala dio naivka ( zaštita se u svakoj mafiji plaća a to ona nije znala). SDP su jedini bogom dane poštenjačine. ****************************** A za komentatora "objektivno..." il si plaćen il se ne sjećaš da je DORH Rijeka bio opomenut što ne istražuje kuma Linića za tržnice i Tršćanski račun itd. , a nedavno izdali naglašavam ničim izazvanu izjavu da je Linič univerzalno pošten. Svatko može biti pošten u nekoj konkretnoj istrazi i do sada samo Linić ima univerzalno poštenje ovjereno od riječkog DORH. Lakrdija je skroman pojam prema toj sprdnji sa stvarnošću.