POTPUNI ANONIMAC

Bivši radnik u trgovačkom lancu pobijedio dugogodišnjeg vladara Gambije i postao novi predsjednik

Foto: Reuters/PIXSELL
Gambija
Foto: Reuters/PIXSELL
Gambija
Foto: Reuters/PIXSELL
Gambija
Foto: Reuters/PIXSELL
Gambija
Foto: Reuters/PIXSELL
Gambija
Foto: Reuters/PIXSELL
Gambija
02.12.2016.
u 21:53
Vođa opozicijske progresivne stranke presretan je što će se gambijski narod napokon osloboditi okova diktature, a država postati bastion mira i suradnje
Pogledaj originalni članak

Usprkos tome što je na političku scenu došao prije šest mjeseci, Adama Barrow s predsjedničkog je trona svrgnuo dugogodišnjeg gambijskog vođu Yahyu Jammeha, prenosi SkyNews.

Čelnik gambijske izborne komisije, Alieu Mommar Njai, nakon početnog šoka rezultatom izbora pozvao je na mir i toleranciju. 

- Bit će slavlja, bit će razočaranja, ali sve što znamo jest da smo mi Gambija, rekao je Njai.

Nitko nije mogao očekivati kako će bivši zaštitar trgovačkog lanca Argos pobjediti i to s 45% glasova, dok ih je Jammeh osvojio 36.

Jammeh je 1994. pučem došao na vlast, a tijekom vladavine ubijao je političke protivnike, novinare i homoseksualce... U svoju pobjedu bio je siguran jer je ona 'po naređenju Boga'.

No naređenje se nije ostvarilo. 

Omar Amadou Jallow, vođa opozicijske progresivne stranke presretan je što će se gambijski narod napokon osloboditi okova diktature, a država postati bastion mira i suradnje. 

>> Predsjednik Yahya Jammeh: Gambija odsad "islamska država"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar lola lola
lola lola
01:00 03.12.2016.

Zivi bili pa vidjeli...svi se oni vrlo brzo promijene cim osjete vlast. Ako ne bude koknut.