Sisak

Bivši radnici nezadovoljni naplatom svojih potraživanja okupili se pred Herbosom

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Herbos radnici
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Herbos radnici
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Herbos radnici
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Herbos radnici
29.06.2015.
u 14:44
- Nepotrebno se prekinula pokrenuta proizvodnja u stečaju. Rasprodaje se imovina, bilo je i prodaje robe, a isplata nema, rekla je bivša pravnica u tvrtki Mirjana Begić
Pogledaj originalni članak

Tridesetak bivših radnika okupilo se u ponedjeljak pred sisačkom tvrtkom Herbos, koja je od 2012. u stečaju, nezadovoljni naplatom svojih potraživanja koja iznose oko 100.000 kuna po radniku. Ukupno je 260-ak radnika, a do sada je isplaćeno 26 posto njihovih potraživanja. Zadnjih godinu dana nema nikakvih isplata ni informacija o tijeku stečaja.

- Nepotrebno se prekinula pokrenuta proizvodnja u stečaju. Rasprodaje se imovina, bilo je i prodaje robe, a isplata nema, rekla je bivša pravnica u tvrtki  Mirjana Begić, koja je u Herbosu radila 27 godina. Njen bivši radni kolega, Nazim Bajramović, ima dojam da je tvrtka ciljano uništena.

- Nije cilj stečaja uništenje tvrtke nego preustroj. Tvrtka je ulaskom u stečaj počela uskoro opet proizvoditi, imali smo informacije da je bilo profitabilno, no onda se prekinulo. Znamo u kakvoj je stanju Sisak, nije se trebalo ubiti proizvodnju i u Herbosu kad smo i za rata neprekidno radili, rekao je Nazim.

Ukupna potraživanja samo radnika su oko 24 milijuna kuna. Inače, za utorak je na Trgovačkom sudu u Zagrebu raspisano ročište za prodaju svih nekretnina Herbosa u stečaju. Cijena je oko 18 milijuna kuna.

>> Herbos u stečaju: Na cesti završilo još 30 radnika, ostalo ih 44

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OK
okus
20:36 30.06.2015.

Jel' necak " kupio"???