jeruzalem

Bivši premijer Izraela osuđen na uvjetnu kaznu zbog korupcije

Foto: AFP/PIXSELL
Bivši premijer Izraela osuđen na uvjetnu kaznu zbog korupcije
24.09.2012.
u 18:40
Ehud Olmert sada se ima pravo kandidirati za parlament iako mu je i dalje zabranjeno služiti u vladi jer je suočen s još jednim suđenjem za korupciju
Pogledaj originalni članak

Bivši izraelski premijer Ehud Olmert osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora  od jedne godine te mora platiti 19.170 dolara kazne zbog korupcije, javlja BBC.

Sud u Jeruzalemu proglasio ga je krivim u srpnju jer je dok je bio ministar trgovine i industrije donosio odluke koje su koristile tvrtkama koje je zastupao njegov blizak prijatelj i bivši poslovni partner. Olmert se sada ima pravo kandidirati za parlament iako mu je i dalje zabranjeno služiti u vladi jer je suočen s još jednim suđenjem za korupciju. – Napuštam danas sud uzdignute glave – rekao je Olmert novinarima nakon izricanja presude. Njegov trogodišnji mandat bio je obilježen skandalima zbog korupcije, a ostavku na mjesto premijera podnio je 2009. godine.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
18:53 24.09.2012.

Vi gosp.ne napustate sud uzdignute glave. Ali opet kad vidim sto se u politici desava onda imate pravo gosp.Olmert,vi cete opet uci u politiku uzdignute glave !

BO
bolesnodrustvo
19:01 24.09.2012.

Korupcija i kriminal očito su imanentni političarima na svim paralelama i merdijanim.