Bivši britanski premijer Tony Blair za minutu govora dobit će 2400 eura

Foto: reuters
Bivši britanski premijer Tony Blair za minutu govora dobit će 2400 eura
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Zorana Bajt
26.01.2010.
u 20:00
Blair će održati predavanja menadžerima fonda Lansdowne Partners o političkoj situaciji u svijetu. Za 90 minuta predavanja dobit će oko 220.000 eura, odnosno 2400 eura po minuti.
Pogledaj originalni članak

Bivšega laburističkog čelnika i britanskog premijera Tonyja Blaira oštro su napali britanski mediji jer je pristao za 220.000 eura održati predavanje direktorima neke investicijske tvrtke koja je zaradila više od 100 milijuna eura na padu vrijednosti dionica britanskih banaka kada su bile blizu kolapsa u jesen 2008. godine.

Prema pisanju The Independenta, Blair će održati predavanja menadžerima fonda Lansdowne Partners o političkoj situaciji u svijetu. Za 90 minuta predavanja dobit će oko 220.000 eura, odnosno 2400 eura po minuti, piše The Guardian.

Donatori torijevaca

Uz to, direktor Lansdowne Partnersa Paul Ruddock poznat je kao jedan od najvećih donatora Konzervativne stranke, piše The Independent i prenosi optužbe sindikalnih čelnika da je Blair “besramno spreman uzeti novac od bilo koga”.

Otkako se povukao s mjesta premijera u lipnju 2007. godine, Blair je, procjenjuje se, zaradio oko 17 milijuna eura držeći govore po 50 do 150 tisuća eura i radeći kao konzultant za nekoliko velikih međunarodnih financijskih kuća.

Blair je zaradio oko dva milijuna eura savjetujući američku banku JPMorgan Chase te oko 600.000 eura savjetujući Zürich Financial Services. Također je osnovao svoju tvrtku Tony Blair Associates koja savjetuje strane vlade. Blairov glasnogovornik izjavio je da je predavanja dogovorila agencija koja inače zastupa Blaira u njegovim javnim nastupima, istaknuvši kako bivši premijer nema stalan angažman za Lansdowne Partners.

Unosan posao

- Gospodin Blair jedan je od najpopularnijih međunarodnih govornika. Predavanja za Lansdowne Partners organizirao je Washington Speakers Bureau - izjavio je glasnogovornik za AFP.

Washington Speakers Bureau privatna je tvrtka osnovana 1979. koja organizira nastupe, gostovanja i govore bivših političara i dužnosnika, glumaca, pisaca, sportaša i ostalih poznatih osoba. Na njihovu su popisu i George Bush, Condoleezza Rice, Sarah Palin, Donald Rumsfeld te John Major.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SI
sinkić
22:17 26.01.2010.

a naša banda toliko pokupi u sekundi!

PE
pemac101
22:19 26.01.2010.

Zločinac napada na Irak još naplačuje svoje gluposti. Da je Miloševič živ i on bi bio s njim kao predavač o zločinačkoj ekonomiji

OB
-obrisani-
14:34 27.01.2010.

To je sića naspram blaga koje je dobio od šiptara za kidanje od Srbije Kosova republjik !