Ide na pregled

Bivša misica treba pomoć: Ne može stajati i treba operaciju

Foto: Facebook
Bivša misica treba pomoć: Ne može stajati i treba operaciju
Autori ibe/VLM, bm
02.10.2013.
u 13:03
Melanija Horvat iz Križovca, bivša misica i manekenka, treba pomoć. Lijepa djevojka do prije šest godina normalno je funkcionirala
Pogledaj originalni članak

Melanija Horvat iz Križovca, bivša misica i manekenka, treba pomoć. Lijepa djevojka do prije šest godina normalno je funkcionirala, a kada je upisala Prirodoslovno-matematički fakultet, počeli su njezini problemi. Bolovi u kukovima mučili su je kad bi duže stajala. Ubrzo joj je dijagnosticirana teška bolest, pišu 24sata. – Dijagnosticiran mi je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER te puknuće labruma u oba kuka.

Laički, riječ o zadebljanju, odnosno okoštenju glave bedrene kosti u oba kuka koja pritišće hrskavicu. Ona je puknula na više mjesta, što stvara nesnosnu bol i onemogućava kretanje – govori Melanija. Njezina bolest napredovala je do te mjere da je danas gotovo nepokretna. Prije dva tjedna diplomirala je ležeći.

Unatoč teškim bolovima uspjela je izvršavati sve svoje obveze te ima titulu magistre biologije i kemije. Uporno je učila i polagala ispite u roku, a usto zarađivala za džeparac baveći se manekenstvom. U veljači ove godine stanje joj se naglo pogoršalo. Više nije mogla stati na noge, jedva je odlazila do zahoda. Liječnici su joj preporučili da se liječi hijaluronskom kiselinom i tabletama protiv bolova. Iako bi je mogli operirati ortopedi u Zagrebu, preporučili su joj liječenje u Njemačkoj jer je oštećenje preveliko. No, troškove joj ne podmiruje HZZO jer smatra da bi se trebala obratiti hrvatskim liječnicima iako ne jamče potpuno otklanjanje bolova.

Melanija je za Večernji list u ponedjeljak izjavila da uskoro ide na pregled njemačkom ortopedu, te da će tek tada znati točan trošak operacije.

- Javit ću vam se nakon pregleda s točnim podacima - poručila je.

Pomozite!

Možete joj pomoći uplatom na račun Udruge oboljelih od leukemije i limfoma uz napomenu: Donacija za Melaniju Horvat; Broj računa: HR 5123400091116005263, PBZ banka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.