Preslušano još nekoliko sati dokaznih materijala

Biseri iz dijagnoze: Iskopaj mu nešto, on je zgodan dečko!

18.11.2008.
u 20:37
Pogledaj originalni članak

OSIJEK – “Takva ti je Sandra osoba, voli to više od svega... Znaš, parfemčiće, kozmetiku”, govorila je o svojoj najboljoj prijateljici i “poslovnoj” suradnici Sandri Rudnički prvooptužena Nataša Jokoš u osječkom slučaju Dijagnoza II protekle zime, a moglo se to čuti u nastavku suđenja preslušavanjem audiozapisa i čitanjem SMS-ova.

Dijagnoza II: “Cico, imaš za solarij!”

Brojni SMS-ovi
Dokazni postupak nastavljen je i danas, a podsjetimo, osmorku, među kojima su četiri osječka ugledna liječnika, tereti se da je državni proračun protuzakonitim omogućavanjem statusa ratnih vojnih invalida oštetila za čak 3,2 milijuna kuna.

– Cico, za ovo ćeš dobiti Dolce&Gabannu The One. Pitao je što voliš, a ja sam mu rekla da moja prijateljica jako voli parfeme – ushićeno je telefonski govorila Jokoš petooptuženoj Sandri, koja je, čuvši na suđenju kakvo mišljenje njezina prijateljica ima o njoj, samo razočarano klimala glavom i sve razgovore pažljivo zapisivala na papir.

Tako je Jokoš svojoj suradnici koju se sumnjiči da je trećeoptuženom dr. Darku Horvatu (inače članu prvostupanjskog liječničkog povjerenstva) namještala medicinske preglede osoba koje su podnijele ili će tek podnijeti zahtjeve za status HRVI govorila i o jednom od “klijenata”, Damiru Gudelju, za kojeg je rekla “neka mu nešto iskopa, jer je on, onako, ćelav, simpa i zgodan dečko, baš onakav kakve ona voli”. Ona joj je na to samo odgovorila: “Gdje tog Gudelja? Da ga kod Horvata stavim?”, na što je mozak cijele operacije, Nataša Jokoš, samo potvrdno odgovorila.

Među brojnim razmijenjenim SMS-ovima između prvih petero osumnjičenih, koji su već devet mjeseci u pritvoru, našli su se i oni poput: “Da, ujutro u 9, koliko krumpira nosiš?”, na što je stigao odgovor: “Dva i pol, vidimo se u 9”.

Šifra: Šteka cigareta
– Doktor ti je Vjekoslav Kolarević, a šifra kada dođeš je šteka bijelog marlbora ispod ruke. Samo mu reci da te Nataša poslala – kazala je Jokoš jednom od “branitelja”. – Ma rekla sam mu da je bolje čekat’ par dana nego nekoliko mjeseci kao kad ideš normalnim putem – rekla je Sandri Rudnički, koja se na to sve samo slatko nasmijala.

I sutra će se, kao i danas, preslušati nekoliko sati dokaznih materijala.


Nezadovoljni 60-postotni “invalid” prijetio novinama

Danas su se preslušavali i razgovori između Nataše Jokoš, Sandre Rudnički te drugooptuženog Nikole Prgića, koji su nakon što je dr. Horvat na komisiji jednom od pacijenata ‘sredio’ 60-postotnu invalidnost, bili gotovo razotkriveni. Pacijent je bio nezadovoljan invalidninom koju je dobio, a za nju je platio nekoliko tisuća eura te je prijetio da će ih dati u novine. “Nema teorije da mu vratim. Ja ću njemu reći da je on htio podmititi liječnika, pa da vidimo tko će koga onda dati u novine”, rekla je Prgiću telefonski ljutita Jokoš te dodala: “Nećemo više ovako, na riječ, nego ja tebi potpišem, ti meni, i kvit smo!”

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr