Anto Nobilo:

'Bili smo u DORH-u, ali Končar nije plaćao mito ni Sanaderu ni HDZ-u'

Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
'Bili smo u DORH-u, ali Končar nije plaćao mito ni Sanaderu ni HDZ-u'
27.08.2011.
u 09:15
Odvjetnik Anto Nobilo krije sadržaj razgovora s Mladenom Bajićem, no sve ima veze s tvrdnjama da je HDZ “reketario” Končara.
Pogledaj originalni članak

U prošli ponedjeljak, u vrijeme održavanja kolegija, u prostore Državnog odvjetništva ušli su poznati odvjetnik Anto Nobilo i biznismen Danko Končar, koji slovi kao mogući spasitelj hrvatske brodogradnje.

Razlog razgovora Končara, Nobila i Mladena Bajića moglo bi biti pismo s dokumentima koje je prije nekoliko tjedana Puljanin Ninoslav Mogorović odaslao na adrese mnogih državnih institucija, s tvrdnjom da je Danko Končar u listopadu 2007. morao uplatiti HDZ-u dva milijuna eura kao svojevrsnu ulaznicu u biznis u RH.

Navodi kako je taj iznos, kao “posebni zajam”, uplaćen na austrijski račun Dragana Radolovića, tadašnjeg Končarova partnera (uz Vinku Cetinski), a da je ulogu “koordinatora” za spajanje Končara i Sanadera imao Slaven Tintor, svojedobno partner Radolovića u biznisu s nekretninama u Istri. Problem navodno nastaje jer je do blagajne HDZ-a stiglo tek 200 ili 300 tisuća eura. Iz HDZ-a demantiraju cijelu konstrukciju, a to čini i Končar.

– Točno je da smo bili u DORH-u, no Končar tamo nije išao ni u statusu osumnjičenika ni kao svjedok, sjeli smo s Bajićem, razgovarali i popili kavu – kaže odvjetnik Nobilo.

Ne može otkriti razlog i sadržaj razgovora, no objašnjava tvrdnje iz priče da je Končar dao novac HDZ-u.

– Ovdje su i Sanader i HDZ čisti jer da nisu, ja bih to već iskoristio – u polušali/zbilji kaže Nobilo i dodaje:

– Nije bilo nikakva mita HDZ-u, jednostavno, ta je priča još jedan pokušaj prijevare Končara, a radi se o istim ljudima koji su ga već izvarali, i ovdje su lagali s motivom da mu ukradu novac.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

PU
pumbica
09:51 27.08.2011.

Pa tko više u ovoj državi sluša?Nobila.Starog Jugovića.I kome on u hrvatskoj pamet prodaje.....

Avatar pupoljak
pupoljak
09:56 27.08.2011.

Ma kakvi, gdje bi HDZ bio umiješan u lopovluk. A i Končar je veeeeeliki poštenjačina.

DR
drug
09:42 27.08.2011.

Kao da je tajna da ako hoces neki veci posao da moras \" podmazati\" okolo naokolo vece igrace