UKINUTA SVA OGRANIČENJA

BiH od ponedjeljka otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
BiH od ponedjeljka otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore
28.05.2020.
u 21:45
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je kako su sva ograničenja za putnički promet sa susjedima ukinuta unatoč činjenici da su neke susjedne države, odnosno Hrvatska i Crna Gora, još uvijek zadržale ograničenja za ulazak državljana BiH
Pogledaj originalni članak

Bosna i Hercegovina od 1. lipnja otvara svoje granice za ulazak državljana svih susjednih zemalja uključujući Hrvatsku, potvrdio je u četvrtak predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

"Donijeli smo odluku da od 1. lipnja otvorimo granice sa susjednim državama bez bilo kakvih ograničenja vezanih za testiranja (na koronavirus)", kazao je Tegeltija novinarima u Sarajevu nakon sjednice Vijeća ministara.

Dodao je kako su sva ograničenja za putnički promet sa susjedima ukinuta unatoč činjenici da su neke susjedne države, odnosno Hrvatska i Crna Gora, još uvijek zadržale ograničenja za ulazak državljana BiH. "Na žalost (te) susjedne države nisu bile blagonaklone prema BiH na isti način", kazao je Tegeltija.

Za međunarodni promet bit će biti otvorene i sve zračne luke pa je od 1. lipnja moguća potpuna obnova zračnog prometa.

Za državljane drugih zemalja osim susjednih BiH je za sada zadržala ograničenja a Tegeltija je kazao kako će se liberalizacija graničnog režima s njima razmatrati od slučaja do slučaja, ovisno o tome kako će se u drugim državama razvijati epidemiološka situacija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SO
Sotona
23:32 28.05.2020.

Malo drugačiji komentar od drugih i to je sve zar ne sa malo istine...

SO
Sotona
23:30 28.05.2020.

U socijalizmu diktaturi kod zločinca Tita je to bilo normalno najnormalnija pojava . U slobodi u demokraciji je to čudo veselje sloboda sreća najveća iako se mora stalno sve kontrolirati provjeravati i jako paziti jedni na druge . Sve precizno se vodi evidencija zapisuje prisluškuje i svako na svojoj granici neumorno sve registrira. Tipična sloboda i demokracija kako svi znamo i kako ju neumorno uživamo... i to još djeci pišemo da su "granice otvorene zovemo otvoreno" ne konačno i prohodne ...BiH od ponedjeljka otvara granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore... Ne i za Zlovence .....