pripadnici armije bih

BiH: Otkriven identitet uhićenih zbog zločina nad Srbima

Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
BiH: Otkriven identitet uhićenih zbog zločina nad Srbima
04.12.2017.
u 14:42
U priopćenju državnog tužiteljstva stoji kako se osumnjičeni terete za ubojstva, zlostavljanja, silovanja i progone civilnog stanovništva.
Pogledaj originalni članak

Trinaest bivših pripadnika Armije Bosne i Hercegovine i civilne policije uhićeno je na području Sarajeva i Konjica zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti

Iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu potvrđeno je kako su uhićenja povezana sa zločinima počinjenim na području mjesta Bradina 1992. godine. Tamo je u svibnju 1992. godine ubijen veći broj osoba srpske nacionalnosti, a zapaljena je i mjesna pravoslavna crkva.

U priopćenju državnog tužiteljstva stoji kako se osumnjičeni terete za ubojstva, zlostavljanja, silovanja i progone civilnog stanovništva.

Istaknuto je kako su sudjelovali u akcijama koje su dovele do progona cjelokupnog stanovništva srpske nacionalnosti s područja Bradine. Među privedenima koji se terete za zločine protiv čovječnosti je Šefik Nikšić, ratni zamjenik zapovjednika policijske postaje u Konjicu.

Kako javlja N1 televizija uhićeni su: 

-Nikšić Šefik, rođen 1945. godine u Konjicu 

-Alikadić Adnan, rođen 1962. godine u Konjicu 

-Pirkić Mitko, rođen 1962. godine u Konjicu 

-Ćosić Safaudin, rođen 1974. godine u Konjicu

-Cakić Muhamed, rođen 1968. godine u Konjicu 

-Hebibović Ismet zv."Broćeta", rođen 1956. godine u Konjicu 

-Balić Redžo, rođen 20.04.1952. godine u Konjicu 

-Lukomirak Hamed, rođen 1971. godine u Konjicu 

-Padalović Almir, rođen 1968. godine u Mostaru 

-Jusufbegović Sead, rođen 1941. godine u Konjicu 

-Ćibo Senadin, rođen 1967. godine u Konjicu 

-Ramić Agan, rođen 1962. godine u Konjicu 

-Ramić Esad, rođen 1966. godine u Konjicu 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 171

Avatar southman
southman
10:56 04.12.2017.

Vjerovatno se radi o bošnjacima kojima neće na kraju dlaka s glave pasti i sve je to prestava kako bi se malo umirile uzburkale strasti, a onda opet sve po starome, lagano i kontinuirano maltretiranje i istjerivanje hrvata iz BiH !!

Avatar toxic alien
toxic alien
11:51 04.12.2017.

Nisu valjda uhapsili onih preostalih 13 Hrvata u Konjicu?! Cijeli taj kraj, od Sarajeva do Mostara, temeljito je prociscen od nemuslimana. Ovo je samo predstava za javnost prije pocetka masovnog hapsenja i daljnjeg sikaniranja Hrvata. Od ovih 13 uhapsenih, 6-7 ce biti oslobodjeno zbog nedostatka dokaza, jer svi svjedoci su ili mrtvi ili razasuti po "bijelom svijetu", a inkriminirajuca dokumentacija na vrijeme unistena ili sklonjena. A ostali ce dobiti kazne od po mjesec-dva zatvora, kako i dolikuje minornim prekrsajima pocinjenim za vrijeme exodusa 172,000 Hrvata sa podrucja koja je osvojila takozvana armija BiH.

Avatar Koncentriran
Koncentriran
10:56 04.12.2017.

SIPA ovo srbija ono a Hrvatska salje dokumente u Hag protiv naših Generela !