u spomen na branitelje

Biciklisti kreću na 6. memorijalni ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
biciklizam
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
biciklizam
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
biciklizam
26.06.2014.
u 19:13
Ultramaraton je podijeljen u šest etapa tako da je svaka dionica duga otprilike 180 do 220 kilometara, ovisno o konfiguraciji terena pojedine dionice.
Pogledaj originalni članak

Jedanaest odvažnih članova biciklističke udruge "Brod", među kojima je ove godine i jedna biciklistica, po šesti će put krenuti na put od Vukovara do Dubrovnika dug 1050 kilometara. 6. Memorijalni ultramaraton Vukovar - Dubrovnik vozit će u čast i spomen na poginule i nestale branitelje Domovinskog rata, a na put kreću 28. lipnja u sedam sati ujutro nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uz Spomen obilježje "Ovčara".

Ultramaraton je podijeljen u šest etapa tako da je svaka dionica duga otprilike 180 do 220 kilometara, ovisno o konfiguraciji terena pojedine dionice. Prva dionica je od Vukovara do Okučana, zatim slijedi dionica do Karlovca, pa do Baških Oštarija, potom do Rogoznice i na kraju preko Ploča do Dubrovnika. Posljednja dionica od Ploča do Dubrovnika biti će najkraća i iznosi 100 kilometara, jer u Dubrovnik gdje im se sprema doček planiraju stići 3. srpnja u 13 sati. Tradicionalno svake godine, pa tako i ove, u biciklističkom maratonu sudjeluju i policijski službenici Policijske uprave Brodsko-posavske. Uoči svog skorašnjeg polaska članovi udruge danas su održali konferenciju za medije, na kojoj su istaknuli da su potpuno spremni za svoj novi pothvat.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

- Velika mi je čast sudjelovati na ovom ultramaratonu za koji se pripremam gotovo punih godinu dana. Jedva čekam da sjednem na bicikl i krenemo na put. Tijekom priprema i brojnih kondicijskih treninga dosta smo vježbali, trčali i plivali, te odvozili mnogo kilometara. Čim bi vrijeme dozvoljavalo sjedali bi na svoje bicikle i "gibali" se uokolo. Zdravstveno i fizički u potpunosti smo spremni, pa u subotu napokon krećemo - kaže Ivan Obertlih, jedan od četvorice kojem je ovo prvi šestodnevni ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika. Ivan Dunković, Ivan Bančić, Ivan Obertlik i Domagoj Suhi ultramaraton voze prvi put, a Goran, Ivan i Dubravko Šotola, Slaven Dugalić, Zlatko Zarožinski, te Marina i Josip Koropatnicki u toj biciklističkoj avanturi kroz Hrvatsku sudjelovali su već nekoliko puta.

- Biciklistička udruga "Brod" ima tridesetak članova zaljubljenika u biciklizam. Svi ne voze taj zahtjevni maraton, ali zato sudjeluju na brojnim kraćim utrkama i biciklijadama širom Hrvatske. Udrugu smo osnovali kada smo prije šest godina prvi put išli do Dubrovnika, ali naravno i s ciljem promoviranja biciklizma kao zdravog sporta. Cijelog života bavim se sportom, no danas je došlo neko novo vrijeme i sport su mladi pomalo zanemarili. Nekada smo gotovo sve slobodno vrijeme koristili za sport, dok danas većinu vremena provedu uz računala i ne kreću se dovoljno. Naša želja je da ih potaknemo da nam se pridruže i tako žive zdravije - kazao je najstariji član i predsjednik biciklističke udruge "Brod" Goran Šotola.

>>Pripremite bicikl, donosimo Tour de Tur rute!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.