Bersani novi čelnik Demokratske stranke

Bersani novi čelnik Demokratske stranke
26.10.2009.
u 12:49
Pier Luigi Bersani (58) je novi tajnik Demokratske stranke (PD), najjače oporbene stranke vladinoj koaliciji desnog centra premijera Silvija Berlusconija.
Pogledaj originalni članak

RIM - Pier Luigi Bersani (58) je novi tajnik Demokratske stranke (PD), najjače oporbene stranke vladinoj koaliciji desnog centra premijera Silvija Berlusconija.

Na nedjeljnim izborima, na koje se odazvalo više od tri milijuna birača i simpatizera lijevog centra, Bersani je dobio više od 50 posto glasova, dok je dosadašnji tajnik Dario Franceschini dobio 34 posto glasova. 

Bersani je bio ministar u vladi lijevog centra Romana Prodija te ga je podupirao u kandidaturi bivši čelnik PD-a, bivše komunističke partije, Massimo D'Alema. Dok je Franceschini bio iz demokršćanske struje koja je pristupila novoj Demokratskoj stranci, Bersani je iz bivše komunističke struje koja čini unutarstranačku većinu.

- Moj prvi potez na položaju tajnika je zauzimanje za rad i one koji imaju zaposlenje na određeno vrijeme. Držim da politiku trebamo vratiti u temelje. Stvoren je gumeni zid između politike, tiska i stvarnih životnih uvjeta. Pokušat ću srušiti taj zid - izjavio je u ponedjeljak novi čelnik PD-a Bersani.

Utemeljitelj koalicije Maslina, Romano Prodi, s kojom je pobijedio Berlusconija na izborima izjavio je kako je uvjeren da će Bersani obnoviti stranku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BT
bili-tartuf
22:50 26.10.2009.

stalno ovi komunjyisticki komentari u VL-u protiv Berlusconija,..ma budimo sricni da je on na vlasti, jer da su Prodi i stari Napoletano....mogli bi nam vrlo-naskoditi, ..a ovo sa Slovencima bi bija \"djecíji vrtic´\"..(jos´nije jasno , kome je u interesu da protura ove anti-Italjanske c´lanke na VL..??