BERNARDIĆEVE POGREŠKE

U SDP-u tinja nezadovoljstvo: Evo što sve zamjeraju novom šefu

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
bernardić, rafinerija sisak
Foto: Borna Filić/PIXSELL
31.10.2015., Zagreb - Ivo Josipovic susreo se s Orsatom Miljenicem i Borisom Lalovcem na Trgu bana Josipa Jelacica kod standa SDPa. Photo: Borna Filic/PIXSELL
22.12.2016.
u 11:45
Dio SDP-a prigovara što je novi šef stranke vodeće funkcije u Klubu zastupnika SDP-a podijelio bivšim Milanovićevim ministrima
Pogledaj originalni članak

U SDP-u tinja nezadovoljstvo. Dio članova, od kojih su neki i članovi novog Predsjedništva, a koji su od samog starta podržavali Davora Bernardića, drži da je novi predsjednik napravio neke pogreške u kadroviranju.

Ponajviše im smeta podjela vodećih funkcija u Klubu zastupnika SDP-a. Drže da su mjesta potpredsjednika Kluba trebali dobiti neki drugi saborski zastupnici, a ne Gordan Maras koji već vodi Odbor za zaštitu okoliša ili Sabina Glasovac koja je u unutarstranačkoj kampanji do kraja bila na strani Ranka Ostojića.

– Uskoro će i Orsat Miljenić dobiti vođenje Odbora za pravosuđe umjesto Arsena Bauka koji je postao novi šef Kluba, a na mjesto potpredsjednika Odbora za financije doći će Boris Lalovac umjesto Davora Bernardića.

Dakle, opet sve bivši ministri, a nitko novi ne dobiva priliku – kaže SDP-ovac iz vrha stranke kojemu smeta i to što se u Klubu zastupnika teme o kojima će zastupnici govoriti uvijek dodjeljuju jednim te istim ljudima.

Bivši Milanovićevi ministri bili su tema i SDP-ova okupljanja prošle subote u Novoj Gradiški. Bura je nastala nakon što je novi šef Glavnog odbora Erik Fabijanić kazao članovima Predsjedništva i Kluba zastupnika stranke da bi SDP morao pronaći nove komunikatore.

– Mnogi su to protumačili kao poruku da bivši ministri moraju šutjeti, a da neka nova imena moraju dobiti više prostora u Saboru. No, realno, upravo ti bivši ministri najbolje i poznaju resore o kojima govore – kaže jedan SDP-ov saborski zastupnik.

>> SDP danas počinje razgovore s potencijalnim članovima stranačkih savjeta i senata: spominju se bivši Račanovi ministri

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

DU
Deleted user
11:56 22.12.2016.

I nakon Zokija - Zoki. To je mantra od koje se komunjare ne mogu odmaknuti. Jedino je ovaj zokić uljudniji, ne nužno i pametniji a još manje sposobniji. Teški dani za partiju.,

HR
hrvatska91
12:33 22.12.2016.

Što mu zamjeraju? Nije dovoljno "drug" i "partizan" ? Ne sije dovoljno mržnje i podjela među Hrvatima ? Čini mi se da je tako...jer inače ona "najfinija crvena krema" partije ne bi organizirala "novu (jugoslovensku) ljevicu". Ali jedan "mali nebitni" desničar, kad sve to skupa promatra, može izreći samo ovo: "i poslije tita - (isti k, drugo pakiranje) tito!"

NE
Nenadjebivi
13:53 22.12.2016.

Na osnivačkoj sjednici Nove ljevice je stajala jedna prazna stolica i na njoj je ležao mali pozlačeni kip druga Tita , pa mi je palo napamet da bi možda bilo najbolje Tita imenovati predsjednikom SDP-a da se ne svađaju ovi pioniri maleni a protiv Tita sigurno ne bi nitko glasaovao i siguran sam da bi se jednoglasno usuglasili , onda bi mogli napraviti jednu voštanu figuru u priprodnoj veličini i nositi maršala po stranačkim skupovima, osigurat mu stolicu u Saboru među zastupnicima SDP-a , na čelo stola tokom stranačkih zasjedanja, itd. Ne bi trebao biti problem uz svu današnju tehnologiju što je veliki vođa odavno mrtav , mogli bi stalno puštati razne njegove sačuvane govore sve je to ionako više - manje aktualno i danas pogotovo za njegove vjerne sljedbenike , a kada u nešto daljoj budućnosti tehnologija omoguči mogu ga klonirati ili napraviti njegov hologram ili robot u obliku Tita.