Lokalni izbori i Konvencija

Bernardić sazvao sastanak predsjednika županijskih organizacija SDP-a

Foto: Sanjin Strukic/PIXSEL
Davor Bernardić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Bernardić
28.11.2016.
u 10:35
– Riječ je o tome da je Glavni odbor uputio tri prijedloga – da se bira po starom, odnosno da cijela Hrvatska, SDP-ovci iz cijele Hrvatske biraju predstavnike u Glavni odbor – izjavio je Bernardić
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić sazvao je u ponedjeljak sastanak predsjednika županijskih organizacija na temu priprema za predstojeće lokalne izbore te dogovor oko stranačke Konvencije koja će se održati 3. prosinca u Zagrebu, a vezano za način izbora Glavnog odbora stranke.

– Danas sam sazvao sastanak predsjednika županijskih organizacija. Teme su priprema za lokalne izbore i dogovor oko Konvencije vezano za način izbora Glavnog odbora. Riječ je o tome da je Glavni odbor uputio tri prijedloga – da se bira po starom, odnosno da cijela Hrvatska, SDP-ovci iz cijele Hrvatske biraju predstavnike u Glavni odbor, da županijske organizacije biraju svoje predstavnike te da županijski delegati biraju samo trećinu svojih predstavnika u Glavni odbor stranke – izjavio je Bernardić Hini. 

>> Bernardić otkrio koji će mu biti prvi potezi u ulozi šefa SDP-a

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SI
siskic
11:40 28.11.2016.

zamrznite članstva u sdp-u dok taj luzer ne ode.

DU
Deleted user
12:00 28.11.2016.

je li on uopće zna što su županije, a čini mi se da ne zna kao ni političari drugih stranaka, nego izmišljaju neka centralna stranačka tijela koja je lako kontrolirati i naravno s njima manipulirati. Županije su zaživjele u srcu Hrvata i drugih stanovnika Hrvatske te bi da je demokracija na višoj razini one postale npr. izborne jedinice za sve vrste izbora i davale bi zastupnike predstavnike srazmjerno broju stanovnika u tijela koja se biraju npr. Sabor ili u ovom konkretnom slučaju kada se biraju i tijela partije a ne da veći utjecaj u partiji ima tajnica npr. Dragovanova nego neki dugogodišnji partijac sa terena .etc