SILENZIO

Berlusconi: U Italiji je prevelika sloboda tiska

Foto: AFP
Berlusconi: U Italiji je prevelika sloboda tiska
05.05.2010.
u 12:44
U Italiji je prevelika sloboda tiska, kazao je premijer Silvio Berlusconi komentirajući ocjene koje daju međunarodne organizacije djelovanju nekih institucija.
Pogledaj originalni članak

RIM – U Italiji je prevelika sloboda tiska, kazao je premijer Silvio Berlusconi komentirajući ocjene koje daju međunarodne organizacije djelovanju nekih institucija. Prilika da govori o prestrogim ocjenama međunarodnih organizacija Italiji bilo je predstavljanje izvješća OESS-a o civilnoj zaštiti koje je pohvalilo talijansku civilnu zaštitu zbog njezina držanja u elementarnim nepogodama. Berlusconi je kazao kako se često događa da se Italiju prestrogo ocjenjuje

- Citirat ću samo posljednje, ono o slobodi tiska u Italiji, prema kojem smo daleko od prvih, a zasigurno su svi u Italiji uvjereni da imamo čak i preveliku slobodu tiska. To je nesumnjivo  - rekao je Berlusconi. Ta se njegova izjava shvatila kao napad na slobodu tiska s namjerom ušutkavanja.

Prema ovogodišnjem izvješću organizacije Freedom House, koja promiče demokraciju, Italija je na 72. mjestu u svijetu po slobodi tiska. Italija je ocijenjena kao "djelomično slobodna". Hrvatska je dobila istu ocjenu te je na 85. mjestu od 196 zemalja.

Berlusconi je ljut na novine koje pišu o korupciji, prenose transkripte prisluškivanja, kao i materijale koje ima istraga. Tako je ministar ekonomije Claudio Scajola morao u utorak podnijeti ostavku iako nije pod istragom, jer su novine pisale kako je 2004. kupio stan u Rimu  i to novcem građevinskog poduzetnika Diega Anemone. Naime, građevinski poduzetnik je platio polovicu vrijednosti stana, a Scajola kaže kako nije bio upoznat s time. Ipak je morao podnijeti ostavku zbog toga što je stalno napadan u novinama, a do daljnjega će ministarstvo ekonomije pokrivati, ad interim, premijer Berlusconi.

Na Berlusconijevu izjavu kako je u Italiji sloboda tiska prevelika oštro je reagirala oporba. Predstavnik Demokratske stranke, Matteo Orfini kaže kako je poznato da je Berlusconi opsjednut novinama i televizijom te kako se svakodnevno žali na pisanja protiv sebe, ali "sada je pretjerao". Najoštriji je bio bivši sudac, a sadašnji čelnik stranke Italija vrijednosti Antonio di Pietro koji je kazao kako bi "Berlusconi htio uvesti fašistički sustav informiranja".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

UK
Ugo Kajvez
20:16 05.05.2010.

Viva Duce !!!!!!!