Berlusconi počeo prijetiti svima

Foto: AFP
Berlusconi počeo prijetiti svima
08.10.2009.
u 14:09
Sada će Talijani vidjeti od kakvog sam materijala načinjen, uzviknuo je Berlusconi, dodavši kako mu odluka Ustavnog suda daje još veću snagu za nastavak djelovanja.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Ustavni sud u srijedu poslije podne o donio odluku o poništenju imuniteta za četvoricu najviših državnih dužnosnika, premijer Silvio Berlusconi je počeo prijetiti svima  pa i talijanskim građanima, a svojim je izjavama izazvao i sukobe sudske i izvršne vlasti.

- Sada će Talijani vidjeti od kakvog sam materijala načinjen - uzviknuo je Berlusconi, dodavši kako mu odluka Ustavnog suda daje još veću snagu za nastavak djelovanja.
- Idem dalje još jači - rekao je Berlusconi i optužio i predsjednika republike Giorgia Napolitana da pripada ljevici i da ga zbog toga nije zaštitio pred sucima ljevičarima.

- Predsjednika republike je izabrala ljevica koja je tada, 2006. godine, imala većinu u Parlamentu, a i Napolitano je u Ustavni sud imenovao suca s ljevice - rekao je Berlusconi.
- Zemlja je u rukama ljevice, koja drži 70% tiska na čelu s listom Repubblica, a TV-programi tzv. političke rasprave na državnoj televiziji koju plaćaju svi, su protiv premijera i njegove vlade -  izlio je žuč Berlusconi.

Njegov najvjerniji koalicijski partner, čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi, najavio je sazivanje prosvjeda protiv odluke sudaca i u prilog Berlusconiju. Politička situacija u Italiji se zaoštrava.

Već u petak će na drugostupanjskom sudu u Milanu započeti proces protiv engleskog odvjetnika Davida Millsa koji je na prvostupanjskom sudu kažnjen na četiri godine i šest mjeseci zatvora pod optužbom da je dobio 600.000 dolara za lažno svjedočenje u procesu u kojem je Berlusconi optužen za davanje mita financijskoj straži i posjedovanje crnih fondova na računu u švicarskoj banci.

Protiv Berlusconija je u 14 godina pokrenuto gotovo 100 raznih sudskih procesa, održano je 2560 sudskih rasprava s gotovo 900 sudaca i tužitelja, što su golemi troškovi za državu. U tim procesima je za odvjetnike je plaćeno 180 milijuna eura.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AG
Agramer198
14:30 08.10.2009.

Berlusconi je udaren u tintari..U zatvor s mafijom!

OB
-obrisani-
14:43 08.10.2009.

Degutantan tip, jako degutantan tip i mafijozo. Jel Berlusconi ono sto talijanski narod voli i postuje? Ako se dobro sjecam jel to bio Marx koji je rekao: \"Svaki narod ima vladu kakvu zasluzuje!\" ???

OB
-obrisani-
21:44 09.10.2009.

Talijani nisu ameri, englezi ni puritanci. Podrzavaju Berlusconija apsolutnom vecinom bez obzira na njegova sitna mala veselja. Njemu dapace popularnost samo raste.