neopreznost

Belgijski špijuni otkrili svoj identitet na Facebooku

Foto: Reuters/PIXSELL
Belgijski špijuni otkrili svoj identitet na Facebooku
28.11.2012.
u 14:34
Iako su profili zaposlenika pronađeni na LinkedInu i Facebooku možda lažni, belgijska sigurnosna agencija nije opovrgnula mogućnost curenja sigurnosnih informacija
Pogledaj originalni članak

U Belgiji su zabrinuti zbog državne sigurnosti zemlje jer su zaposlenici sigurnosnih službi navodno otkrili pojedinosti o tome gdje su zaposleni na svojim profilima na društvenim mrežama, donosi Russia Today. Iako su profili zaposlenika pronađeni na LinkedInu i Facebooku možda lažni, belgijska sigurnosna agencija nije opovrgnula mogućnost curenja sigurnosnih informacija. Navodno je visoki dužnosnik belgijske sigurnosne službe upozorio sve zaposlenike o mogućem iskorištavanju takvih podataka. 

– Ruske i kineske službe imaju tisuće zaposlenika i vremena da traže takve profile – kazao je za flamanske novine De Standaard i dodao da oni koji objave takve informacije na internetu ugrožavaju i sebe i svoje kolege. Navodno će o pitanju raspravljati odbor za obavještajne i sigurnosne službe u belgijskom parlamentu.

>> Novinarka HRT-a: Netko od kolega hakirao mi je profil na Facebooku

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar seneka
seneka
15:10 28.11.2012.

Jbt,kad se neki klinjo popiša odmah to stavi na fejzbuk. Kuda ide ovaj svijet?