PEDESET PLUS JEDAN Njemačka tvrtka kupila kontrolni paket dionica

BBPS preuzeo brodsku Montažu

07.04.2009.
u 17:44
Pogledaj originalni članak

Današnjim potpisom ugovora o prodaji većinskog dijela dionica, njemačka tvrtka Bilfinger Berger Power Services GmbH otkupila je od slavonskobrodskog Đure Đakovića 50 posto plus jednu dionicu Montaže i postala većinski vlasnik te montažerske tvrtke. – Za Montažu d.d. imamo velike planove, radimo na tome da ona postane Bilfingerov centar izvrsnosti za jugoistočnu Europu, a nastavljamo suradnju i s ostalim tvrtkama unutar Đuro Đaković Holdinga – rekao je Gerd Lesser, predsjednik uprave njemačkog BBPS, na potpisivanju ugovora.

Tvrtka Bilfinger se prilikom natjecanja za kupovinu kontrolnog paketa dionica Montaže obavezala da će najmanje sljedećih pet godina zadržati istu djelatnost i broj zaposlenih te su kao sastavni dio ponude priložili i poslovni plan do 2013. godine. Dosadašnjem vlasniku kontrolnog paketa dionica, Đuro Đaković Holdingu, i dalje je u vlasništvu ostalo 15,3 posto udjela Montaže, a potpisanim su ugovorom vrlo zadovoljni.

– Bilfinger Berger grupacija u ovome trenutku zapošljava više od 60 tisuća radnika i njen ulazak u vlasničku strukturu Montaže jamči prodor na nova tržišta, širenje opsega posla i daljnji razvoj – rekao je Zdravko Stipetić, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga, napominjući da su s Bilfingerom dogovorena i načela suradnje s ciljem maksimalnog iskorištenja resursa obiju tvrtki.

Pogledajte na vecernji.hr