Pregovori s pobunjenicima

Bashar al-Assad spreman odstupiti za konačni mir u Siriji

Foto: Reuters/PIXSELL
Bashar al-Assad spreman odstupiti za konačni mir u Siriji
09.01.2017.
u 10:02
Sirijski predsjednik izjavio je kako je spreman pregovarati o svemu s pobunjenicima na mirovnim pregovorima dogovorenima za kraj ovoga mjeseca pa čak i o njegovoj funkciji
Pogledaj originalni članak

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad spreman je na sve kako bi napokon došlo do prekida vatre u Siriji. Sirijski predsjednik izjavio je kako je spreman pregovarati o svemu s pobunjenicima na mirovnim pregovorima dogovorenima za kraj ovoga mjeseca pa čak i o njegovoj funkciji, piše Independent.

Pregovori između Sirije, Rusije i pobunjenika koje podržava Turska trebaju se održati u Kazahstanu ovoga mjeseca, no prošli tjedan opozicija je zaustavila pregovore zbog vladinih napada po Siriji.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je za francuske medije kako su pobunjenici nekoliko puta prekršili dogovoreni prekid vatre te da je njegova vojska pokušavala osloboditi dolinu Wadi Barada koja je glavni opskrbljivač vode za glavni grad Damask.

Na pitanje bi li za konačni mir u svojoj zemlji pristao otići s mjesta predsjednika rekao je kako "bi, ali je njegova pozicija povezana s ustavom".

– Ako oporba želi razgovarati o tome onda moramo raspravljati i o ustavu – rekao je. 

>> VIDEO Teroristi Islamske države raznijeli plinsko postrojenje Ine u Siriji

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Abcd....
Abcd....
11:00 09.01.2017.

S teroristima se nece pregovarati, a oni ce na ovaj ili onaj nacin na zemlju poloziti ili oruzje ili svoja tijela.

Avatar lvan12
lvan12
10:47 09.01.2017.

To se neće dogoditi!

Avatar Floyd1
Floyd1
13:37 09.01.2017.

Asad moze otici mirne duse, istjerao je prodavace demokracije i kazare.