stara štednja

Basel se proglasio nenadležnim za Ljubljansku banku

Foto: ''
Basel se proglasio nenadležnim za Ljubljansku banku
03.09.2013.
u 19:22
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec tvrdi da to nije tako, kako u pismu iz Basela ne piše da su se proglasili nenadležnima, ali nije objasnio što onda točno piše i što to znači za rješavanje spora.
Pogledaj originalni članak

Odnosi između Hrvatske i Slovenije opet su se spotaknuli na Ljubljanskoj banci jer je u Zagreb i Ljubljanu nedavno stiglo pismo iz Basela, od Međunarodne banke za poravnanja.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je na Strateškom forumu koji se već osam godina održava na Bledu kako se Međunarodna banka za poravnanja u Baselu proglasila nenadležnom za spor između Hrvatske i Slovenije o Ljubljanskoj banci.

Međutim, njezin slovenski kolega Karl Erjavec tvrdi da to nije tako, da u pismu iz Basela ne piše kako su se proglasili nenadležnima, ali nije objasnio što onda točno piše i što to znači za rješavanje spora o oko 279 milijuna eura štednje koju je hrvatska država isplatila štedišama umjesto Ljubljanske banke.

Kako bilo, cijeli proces, po svemu sudeći, morat će se nastaviti u pregovorima između političkih i stručnih predstavnika Ljubljane i Zagreba.

Zapravo se takva reakcija Basela mogla i očekivati jer je ta banka već odbila sudjelovati u dogovoru Hrvatske i Slovenije prije tri godine, nakon što dvije zemlje nikako nisu mogle doći do zajedničkog stajališta.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.