Oko 16.30 nastala gužva na potezu od Zračne luke do hotela Westin

Barroso zaustavio zagrebački promet

Foto: import
Barroso zaustavio zagrebački promet
10.05.2007.
u 18:58
Pogledaj originalni članak

Zbog dolaska ministara vanjskih poslova zemalja članica SEECP-a (Proces suradnje u jugoistočnoj Europi) jučer je od 16 do 18 sati na zagrebačkim cestama nastao prometni kolaps.

Najveće su kolone vozila bile u smjeru kojim su se visoki politički dužnosnici i vozili od Zračne luke Zagreb do hotela Westin Velikogoričkom cestom, Ulicom SR Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Avenijom Većeslava Holjevca Slavonskom avenijom i Savskom cestom.

Najveći su zastoji nastali oko 16.30, kad je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso sletio u zagrebačku zračnu luku te krenuo prema Westinu. Semafori na svim križanjima na spomenutoj trasi tada su isključeni, a promet su regulirali policajci.

Činimo sve kako bi gužve bile što manje. Problem je što su makedonska delegacija i Jose Manuel Barroso u Zagreb stigli baš u vrijeme kad su u njemu ionako velike gužve, jer se u to vrijeme ljudi vraćaju kući s posla istaknuo je Dragan Tokić, načelnik odjela prometne policije PU zagrebačke.

No dobrom koordinacijom između policijskih patrola većih gužvi, poput one koja se dogodila prije dvije godine, kad se u Zagrebu održavao Forum Crans Montana, ipak nije bilo.

Promet na križanjima zatvaramo samo u vrijeme prolaska delegacija, i to samo u smjeru hotela Westin. Drugi je prometni trak otvoren za vozila. Javni gradski prijevoz također normalno funkcionira rekao je načelnik Tokić.

U zagrebačkoj policiji veće gužve od jučerašnjih očekuju danas između 10 i 11 sati, kad je najavljen dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr