Summit EU

Barroso i Faymann u Beču pozvali članice EU na suglasje

Foto: Snježana Herek/VLM
Barroso i Faymann u Beču pozvali članice EU na suglasje
31.01.2013.
u 18:01
– EU proračun je proračun investicija – rekao je Barosso na novinskoj konferenciji u austrijskom saveznom kancelarstvu, istaknuvši kako je za rast "nužan i rastući EU proračun“.
Pogledaj originalni članak

BEČ – Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i austrijski savezni kancelar Werner Faymann pozvali su u četvrtak nakon zajedničkog sastanka u Beču čelnike država i vlada zemalja članica Europske unije na postizanje suglasja sljedeći tjedan na summitu o dugoročnom proračunu EU-a za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

– EU proračun je proračun investicija – rekao je Barosso na novinskoj konferenciji u austrijskom saveznom kancelarstvu, istaknuvši kako je "za rast nužan i rastući EU proračun“. Dodao je kako zajedništvom na europskoj razini sredstva dobivaju na dodatnoj vrijednosti. Napomenuo je kako suglasje koje bi se trebalo postići na summitu mora biti prihvatljivo i za Europski parlament. Barroso je rekao kako je „razočaran“ raspravama koje se vode o financijskim okvirima, kritizirajući neke članice EU-a , koje su u raspravu ušle i započele je isključivo govoreći o ograničenjima.

Uputio je kritiku i šefovima vlada država koji se, kako je rekao, prave jaki kad je riječ o rastu gospodarstva i zapošljavanja, a koji im više nisu bili toliko važni kad je počela rasprava o proračunu EU. Faymann je apelirao posebice na Veliku Britaniju da razmisli o svom prijedlogu po kome bi sve zemlje članice EU-a koje dobivaju rabat iz europskog proračuna (Austrija, Velika Britanija, Njemačka, Švedska, Nizozemska) trebale odustati od njega radi toga da se ta financijska sredstva ulože u zapošljavanje mladih. Austrijski kancelar je istakao kako Austrija želi svoj rabat i dalje zadržati, ustvrdivši kako predloženo dobrovoljno odricanje od rabata za austrijske porezne obveznike „nije dobra zamisao“.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
babo007
18:40 31.01.2013.

Laž: "EU proračun je proračun investicija – rekao je Barosso na novinskoj konferenciji u austrijskom saveznom kancelarstvu, istaknuvši kako je za rast "nužan i rastući EU proračun“. Istina: "EU proračun je proračun za reprogramiranje dugova – rekao je Barosso na novinskoj konferenciji u austrijskom saveznom kancelarstvu, istaknuvši kako je za rast "nužan i rastući EU proračun“.