SDP ostao bez kandidata

Barač izašao iz pritvora i povukao se iz utrke za gradonačelnika

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Predstavljeni kandidati Restart koalicije u X. izbornoj jedinici
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Predstavljeni kandidati Restart koalicije u X. izbornoj jedinici
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
07.03.2021.
u 12:10
U priopćenju za medije Barač je priznao da je reagirao na krajnje neprimjeren način
Pogledaj originalni članak

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač podnio je neopozivu ostavku na stranačku funkciju te se povukao iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika. Razlog za takav potez je Baračevo subotnje pritvaranje do kojeg je došlo nakon što je u subotu uputio prijetnje svom rođaku L. K, kako doznajemo, suvlasniku kuće u kojoj žive i s kojim se sukobljavao godinama zbog građevinskih pitanja na nekretnini u kojoj žive.

U priopćenju za medije Barač je priznao da je reagirao na krajnje neprimjeren način, a tvrdi da je do toga došlo zbog „dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane bliskih osoba“.

- Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje - stoji u Baračevom priopćenju.

Cijeli slučaj komentirao je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

 - Iskreno mi je žao što je kolega Jadran Barač jučer postupio na način kako je postupio, međutim, pozdravljam činjenicu da je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje, priznao počinjenje djela i odstupio sa svoje pozicije u gradskoj organizaciji SDP-a u gradu Dubrovniku i izašao iz izborne utakmice. Nadam se da će nadležna tijela detaljno ispitati sve okolnosti ovog slučaja, a pogotovo u dijelu koji se odnosi i na prijetnje koje je primio kolega Barač - kazao je Grbin.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GU
General_U
12:23 07.03.2021.

Prijetnja smrću i isti dan na slobudu.Drugovi brinu o svojim vojnicima i najglasnij su kad triba pljuvati po sudstvu.