DANAS U VEČERNJEM

Bankrot tenisačice: imovina obitelji Ive Majoli nije dovoljna za pokrivanje duga od 59 milijuna kuna

Foto: VL
Bankrot tenisačice: imovina obitelji Ive Majoli nije dovoljna za pokrivanje duga od 59 milijuna kuna
29.09.2016.
u 00:18
Nakon 11 godina naša najbolja tenisačica lani je zaigrala na profesionalnom turniru u Moskvi, sad je jasno da je novac bio jedini razlog
Pogledaj originalni članak

Dugo se o tome govorilo, a sada je sigurno. Ni naša najbolja tenisačica svih vremena nije imuna na boljke vrhunskih sportaša nakon što završe svoje karijere. Poput Björna Borga, i Iva Majoli morat će proći pakao stečaja i početi ispočetka. Trgovački sud u Zagrebu za 7. prosinca zakazao je službeni početak stečaja imenujući stečajnog upravitelja.

I to stečaja gotovo cijele obitelji Majoli. Veliki krediti, jedan veći dio i u švicarcima, uloženi u loše procijenjene poslove kumovali su tome da će vjerojatno sva imovina Ive, oca Stanka i brata Dade otići na bubanj. Vjerovnik, tvrtka H-ABDUCO, sljednica Hypo Leasing Kroatiena, nekadašnje Hypo Banke, a današnjeg Adikka, tvrdi da dug koji je narastao na više od 59 milijuna kuna neće moći naplatiti.

Novca i imovine, prema njihovim tvrdnjama, obitelj Majoli nema dovoljno.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U tiskanom izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Moguća nagodba s bankama, HNB spreman pomoći

>>Predsjednici nitko nije donio 76 potpisa

>>Split: ubio ženu puškom. Karlovac: umro jer mu nitko nije želio pomoći. Zagreb: vozači Ubera boje se za život

>>Reakcije Bugara: 'Sretni smo što je Ivajlo Petev otišao u Dinamo, bio je katastrofa od izbornika'

>>Mislav Čavajda: Leone je bio moja najbolja uloga, čekam novo takvo uzbuđenje

Foto: VL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

VI
virkom
21:53 28.09.2016.

pa to je preko 8 milijuna eura! Kako se uopće može i dobiti toliki kredit? Na osnovu čega? Znam, malo po malo šuma naraste, ali kako to da ih nisu već nakon 1-2 milijuna eura? Nije da likujem, ali interesantno je da mnogi sportaši, pogotovo nogometaši nakon karijere financijski propadnu. Sjećam se jedne emisije o Ailtonu. On je dok je igrao u Njemačkoj trošio mjesečno jedan fiksni iznos od otprilike 100.000€ samo na kuću, aute, izlaske i odjeću. Mjesečno! Na kraju je igrao čak i u Vijetnamu i bio u njem. izdanju džungle. Igrao je čak i u 6. njemačkoj ligi. Ljudi uopće ne razmišljaju o budućnosti... Pitam se koji im je IQ? Oprostite, ali ja nemam drugo objašnjenje za taj fenomen

Avatar R & I
R & I
04:11 29.09.2016.

Živjela je na visokom nivou.... Party od Miami do Monte Carlo od Bahama do Bermuda.. Skupe jahte.... Privatni jet o sada neka placa cijenu. Zar misli da je bude Hrvatski poreznik stavio na svoju poreznu karticu kako bi i dalje uživala.

OS
osica
21:24 28.09.2016.

"idemo skuplajti pomoć" ma dajte molim vas. Tko može imenom i sportskom titulom preuzeti tako veliki kredit koji s kamatama iznosi kažte danas 59 miljuna kn ?. Čovjeku prodaju imovinu za dug od 10.000Kn. Ne raduje me tuđa nesreća, ali me ipak više žalosti " ulicaovih jadnih".