OROSLAVJE HDZ tvrdi da vlast uništava Grad

Bankrot ili jal hadezeovaca

11.03.2009.
u 17:55
Pogledaj originalni članak

Oroslavski HDZ optužio je koalicijsku vlast (SDP-HNS-HSS-HSU) da je Grad dovela pred bankrot. Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća predsjednik oroslavskog HDZ-a Milan Babić rekao je kako su gradske obveze na dan 31. prosinca 2008. iznosile 3,7 milijuna kuna.

Krizni stožer
Po mišljenju hadezeovaca stanje u gradskoj blagajni zvoni na uzbunu i zahtijeva radikalne mjere. -Zbog milijunskih dugova gradska vlast se našla na staklenim nogama. U ovom trenutku neophodno je formiranje kriznog stožera.

Pitamo gradonačelnika je li do sada izradio vremenski hodogram izlaska iz bankrota-, rekao je Milan Babić. Stoga je predložio Gradskom vijeću usvajanje šest točaka, u kojima se, između ostaloga, predlaže donošenje Odluke o financiranju grada u kriznoj situaciji, zabrana daljnjeg zaduživanja, te je pozvao gradonačelnika da kao moralni čin podnese samokatapultirajuću (!) ostavku. No, vladajuća većina je te zaključke odbila, te je usvojila zaključak kojim utvrđuje da nikakvog bankrota nema, te da je HDZ tu točku dnevnog reda zatražio isključivo iz predizbornih motiva.

-Radi se o izgradnji nogostupa koje je sam izvođač pristao izvesti, te onda naplatiti u roku od 18 mjeseci, na rate i beskamatno. Također je tu i 750.000 kuna za asfaltiranje, koje će biti plaćeno na 10 rata, ali tek po okončanju prve situacije, a još asfaltiranje nije ni krenulo. Dakle ne radi se o nikakvim trenutačnim obvezama Grada.

Nema krize
Naprosto smo procijenili da je to bolje plaćati na rate nego uzimati kredit. Grad trenutačno dobro stoji, štoviše, dok svi pričaju o krizi, mi smo u prva dva mjeseca prihodovali 1,8 mil. kuna, što je čak 200.000 kuna više nego u istom razdoblju lani, rekao je Ivan Tuđa. Danko Pušćenik je primijetio da se radi o hadezeovom jalu što se u Oroslavju toliko radi i gradi, a Danica Hursa je rekla da je to pokušaj obračuna sa esdepeovim kandidatom za gradonačelnika. M. Babić je optužio vladajuću većinu da se ponašaju kao mali faraoni, zatraživši pisane odgovore na idućoj sjednici.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr