potkradala klijente

Bankarica s računa Roberta Knjaza skinula 600.000 kn: Jako sam kriva!

Foto: 'boris scitar'
Bankarica s računa Roberta Knjaza skinula 600.000 kn: Jako sam kriva!
18.10.2012.
u 16:44
Maja Žužul radila je u Zabi, a tereti se da je s računa klijenata tijekom 2004. i 2005. skidala novac i prebacivala ga sebi
Pogledaj originalni članak

– Smatram se jako krivom, ali ne onako kako je navedeno u optužnici. Riječ je o drukčijim iznosima i transakcijama, a sve to objasniti u svojoj obrani – navela je danas Maja Žužul (43), bivša djelatnica Zagrebačke banke, pred vijećem zagrebačkoga Županijskog suda pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića.

Tužiteljstvo je u 19 točaka optužnice tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 4,5 milijuna kuna. Konkretnije, tereti se da je u vrijeme dok je radila u Zabi u Paromlinskoj u Zagrebu s računa klijenata skidala novac, a među oštećenima je i, primjerice, poduzeće televizijskog novinara Roberta Knjaza, s čijeg je računa “poduzetna” bankarica skinula 600.000 kuna.

Vrijeme inkriminirano optužnicom je 2004. i 2005., a Maja Žužul tereti se da je skidala novac s računa klijenata krivotvoreći njihove potpise te prebacujući novac na neke druge račune. Nakon što je revizijom otkriveno što je radila, dobila je otkaz, dok je banka vratila novac većini klijenata s čijih je računa M. Žužul skidala novac.

No ako bude osuđena, tih 4,5 milijuna kuna, za koje se tereti M. Žužul, morat će vratiti Zabi. No kamo je nestao taj novac, zasad je nepoznanica, jer M. Žužul to nikome nije htjela otkriti. Tijekom istrage branila se šutnjom, a kada ju je sudac upitao što posjeduje, tek je kratko kazala:

– Ništa. Imala sam stan, sada nemam ništa. Inače, nakon što je afera “pukla”, odselila se iz Zagreba u Grubine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

OB
-obrisani-
19:19 18.10.2012.

Žužul,Žužul ??, ma otkuda mi je poznato to prezime ??

Avatar pupoljak
pupoljak
16:56 18.10.2012.

Žužul, hehe

SI
simesimic
17:32 18.10.2012.

A s kim Vi bankarite :DD