zaradili 2000 eura

Bakica koja je uništila fresku Isusa traži novac koji obrće crkva

Foto: AFP/PIXSELL
Bakica koja je uništila fresku Isusa traži novac koji obrće crkva
20.09.2012.
u 16:47
Crkva u španjolskom selu naplaćuje novac svima koji su došli vidjeti "remek-djelo" uživo. Baka želi svoj dio kolača
Pogledaj originalni članak

Baka "restauratorica" koja je u selu u Španjolskoj unakazila fresku staru 120 godina traži novac za svoj "rad", piše Yahoo.news

Vremešna umjetnica smatra da bi trebala biti nagrađena za svoj pokušaj restauriranja freske Ecce Homo. Iako je rezultat bio i više nego tragičan, crkva je na njezinom "remek-djelu" već počela zarađivati. Nakon što su fotografije njezine freske obišle svijet, ljudi su se počeli slijevati u španjolsko seoce nedaleko od Zaragoze kako bi fresku vidjeli uživo.

U crkvi su se dosjetili naplaćivati ulaz te su u svega četiri dana od naplate ulaznica inkasirali 2000 eura. Dio tog unosnog kolača poželjela je za sebe i 80-godišnja Cecilia Gimenez.

I dok se crkva obratila odvjetniku za pomoć kako bi riješila zahtjeve bakice, ona uživa simpatije niza umjetnika i štovatelja diljem svijeta koji za nju organiziraju grupe potpore na Facebooku, oslikavaju murale i sl. Povode se izrekom kako mnoga djela ostaju nepromijenjena, dok druga, poput Ecce Homa, dožive reinterpretaciju kako bi pisala novo poglavlje povijesti. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

IO
Iohannes
17:22 20.09.2012.

Pošto je bakica u kampanji za novcem, bilo bi najkorisnije da je podrže tako što će je pozvati da i njima nešto naslika! Onda će i njezini fanovi moći primati povorke znatiželjnika i naplaćivati ulaz - da ne zaostanu za Crkvom!

Avatar puky
puky
18:32 20.09.2012.

... eh da je dočekati da se ovako nešto slučajno sa "prorokom" dogodi a njegovi sljedbenici sve okrenu na šalu pa i zaradu ... strava ...

LA
Lavica7
21:08 20.09.2012.

Kako se samo Crkva dosjetila naplacivat ulaznice... Sto vole lovu.