RAČUNALNA PRIJEVARA

Bajkama o suživotu virtualni američki vojnik prevario ženu za desetke tisuća kuna

Foto: /DPA/PIXSELL
Facebook
Foto: /DPA/PIXSELL
Facebook
11.02.2021.
u 15:02
Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža
Pogledaj originalni članak

Iz PU brodsko-posavske izvijestili su kako su u srijedu zaprimili prijavu o kaznenom djelu računalne prijevare, kojim je oštećena 73-godišnjakinja. Policiji je prijavila da je putem društvene mreže stupila u kontakt s jednom osobom, koja se predstavila kao američki vojnik.

Počinitelj je 73-godišnjakinju doveo u zabludu o mogućem zajedničkom suživotu te ju naveo da na račun u turskoj banci uplati nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena.

- Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu - navodi se u policijskom priopćenju.

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, građani su pozvani da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

- Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare - poručili su iz policije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.