SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE

Vrdoljak: Važno je da na izbore idemo čim prije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Vrdoljak dolazi na sastanak s premijerom Plenkovićem
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u središnjici stranke
14.05.2020.
u 17:02
- Od oporbe ništa drugo i ne očekujem - izjavio je Bačić dodavši da HDZ već 20-ak dana govori da je spreman za redovne parlamentarne izbore te će se i odlučiti za njihovo održavanje, no tek kada se utvrdi da je epidemiološka situacija dobra.
Pogledaj originalni članak

Prema riječima šefa saborskog Kluba HDZ-a Branka Bačića točan datum održavanja skorašnjih parlamentarnih izbora mogao bi se znati danas tijekom poslijepodneva, nakon sastanka predsjednika klubova i stranaka vladajuće koalicije.

  

- Na sastanku vladajuće većine raspravljat ćemo i o datumu izbora, a o točnom datumu, ukoliko se usuglasimo, a mislim da je tu potpuni konsenzus stranaka vladajuće koalicije,  bit će te informirani nakon sastanka - kazao je Bačić novinarima u Saboru, kako prenosi Hina. Ipak, pritom nije precizirao koji će datum izbora HDZ sam predložiti svojim koalicijskim partnerima. 
Bačić je odbacio oštre kritike iz redova oporbe da dosadašnjim neobjavljivanjem datuma izbora HDZ pokazuje kukavičluk. 

- Od oporbe ništa drugo i ne očekujem - izjavio je Bačić dodavši da HDZ već 20-ak dana govori da je spreman za redovne parlamentarne izbore te će se i odlučiti za njihovo održavanje, no tek kada se utvrdi da je epidemiološka situacija dobra. 

- Datum nismo nikada navodili, a mislimo da je situacija upravo sada dobra i da sada možemo sa svojim koalicijskim partnerima, koji su za izbore spremni, taj datum dogovoriti - istaknuo je Bačić koji je na novinarski upit vezan uz izjavu SDP-ova Branka Grčića, da je velika kolacija izgledna samo ako bi se na jesen dogodio drugi val koronavirusa, uzvratio da što se HDZ-a tiče, nema potrebe za velikom koalicijom nakon izbora. 

VIDEO: Branko Bačić u studiju Večernjeg lista

Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije

Hrvatska narodna stranka (HNS) izaći će samostalno na izbore koji su potrebni čim prije, ocijenio je u četvrtak predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

''Važno je da na izbore idemo čim prije jer gospodarstvo ne može čekati, a građanima treba dati pravo da izaberu tko će ih voditi iduće četiri godine. O izlasku na izbore očekujem suglasje u čitavom Saboru'', rekao je Vrdoljak uoči sastanka koalicijskih partnera.

Upitan za prijepore HNS-a sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u vezi s Zakonom o obnovi zgrada oštećenih u potresu na području Zagreba i okolice, Vrdoljak je kazao da je na taj zakon bilo puno primjedbi koalicijskih partnera, oporbe i Grada Zagreba.

''Nisam vidio da je itko drugi dao neki drugi prijedlog. Mi iz HNS-a u takvoj atmosferi imamo već gotov prijedlog zakona. Želja nam je bila čim prije izaći građanima u susret, ali ako je bilo puno prijepora onda će taj prijedlog zakona proći javnu raspravu'', rekao je.

Komentirajući loše rezultate koje je ostvario HNS u nedavnim ispitivanjima javnog mnijenja, Vrdoljak je rekao da je HNS spreman za izbore na koje će stranka izaći samostalno.

''Na predstojećim izborima će se birati hoće li idući premijer biti Andrej Plenković (HDZ) ili Davor Bernardić (SDP). Ali bit će i drugi izbori na kojima će se vidjeti koja će opcija nad Plenkovićem i Bernardićem držati oko. U ovom mandatu je to bio HNS, a u idućem bi to mogli biti populisti ili suverenisti iz Škorine ekipe ili građansko-liberalni centar i HNS'', zaključio je Vrdoljak. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar manjejeviše
manjejeviše
14:31 14.05.2020.

3,5 g. zazivaju izbore, "obaraju" vladu, ministre i sad kad su izbor pred vratima oporba plače, najavljuju glasovanje protiv itd. Može li jadnije !?

ZA
Zakintos365
17:07 14.05.2020.

Čudo je Vrdoljak.. Razmišlja kako vjetar okrene

VH
volim.hrvatsku65
20:30 14.05.2020.

Kus !!! U kucicu !!!!!